Muziektheater

Gérard Lenorman

Exclusief concert

Gérard Lenorman vergaart eind jaren zestig bekendheid wanneer hij op tour gaat met chansonkoppel Johnny Hallyday en Sylvie Vartan, nummers schrijft voor niemand minder dan Brigitte Bardot én de hoofdrol in de musical Hair overneemt van Julien Clerc. Lang hoeft hij niet te varen op het succes van anderen: in de decennia die volgen scoort hij hits met evergreens als Voici les clés, Gentil dauphin triste en Si j’étais président. Zijn klassieker La ballade des gens heureux wordt meerdere malen uitgeroepen tot een van de mooiste nummers uit de geschiedenis van het genre.

In 2012 sloeg Lenorman de handen ineen met de meest populaire Franse artiesten van het moment, waaronder Zaz, Florent Pagny en Joyce Jonathan, waarmee hij zijn chansons in een nieuwe, moderne uitvoering stak. Op vrijdag 17 november speelt de chansonzanger met band een eenmalige Nederlandse theatershow in KAF, waarbij de klassiekers ongetwijfeld allemaal de revue passeren.

Wist je dat?
De moeder van Gérard Lenorman was slechts 16 jaar toen ze haar zoon in 1945 ter wereld bracht en voedde hem in haar eentje op. De zanger hoorde pas op 35-jarige leeftijd dat zijn vader een soldaat in het Duitse leger was geweest. Hij schreef er het nummer Warum mein Vater over.