Cabaret

Yentl en de Boer

De snoepwinkel is gesloten

Wat heeft dat altijd rekening houden met anderen jou eigenlijk ooit opgeleverd? Precies. Ja, natuurlijk, vrienden hebben is tof. Maar uiteindelijk zitten ze de hele dag op je bank en eten ze alles op. En wie bekommert zich om jou? Als jij niet het beste stukje voor jezelf bewaart, ga je het van niemand krijgen. Nee, er is niks mis met een beetje goed getimed egoïsme. In De snoepwinkel is gesloten combineren Yentl en de Boer hun muzikale hoogstandjes met absurdistische sketches en personages. Speciaal voor jou. Maar vooral omdat ze er zelf zo’n zin in hebben.

Wie zijn Yentl en De Boer


Yentl Schieman en Christine de Boer vonden elkaar op de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie, waar ze opvielen door hun ijzersterke composities en rijke fantasie. Hun stemmen pasten zo goed bij elkaar dat het duoschap onvermijdelijk was. En dat gaat lekker: in 2013 overdonderden ze jury en publiek op het Amsterdams Kleinkunst Festival en namen ze alle prijzen mee naar huis (de hebberds!). Misschien heb je hun liedjes Heel lang geleden of Ik heb een man gekend (Annie M.G. Schmidtprijs 2014 voor het beste theaterlied) ook al wel eens voorbij horen komen. Of ken je ze van hun wekelijkse muzikale bijdrage aan het kunst- en cultuurprogramma Opium met Cornald Maas.

De pers over De snoepwinkel is gesloten


De Volkskrant: “Yentl Schieman en Christine de Boer kunnen meer dan alleen puike liedjes schrijven”
NRC Handelsblad: “Prachtige mix [van] ironie en tederheid' (...) 'uiterst origineel”
Het Parool: “Yentl en de Boer zijn intelligent, stoer, gevoelig en zeer taalvaardig, de vaandeldragers van een nieuwe generatie vrouwelijke cabaretiers”.

Genomineerd voor de cabaretprijs Neerlands Hoop 2015