Show

Wereldband

SLÄPSTICK

Vorig seizoen schitterden de heren van de Wëreldbänd no samen met Karin Bloemen in Ciruqe Stiletto. Nu komen ze terug met Släpstick! In deze nieuwe show brengen de vijf rasmuzikanten een ode aan muzikale komieken van Charlie Chaplin tot Laurel&Hardy.

Muzikale komieken


De voorstelling SLÄPSTICK van de Wëreldbänd is een ode aan de muzikale komiek: van de middeleeuwse troubadour tot aan Spike Jones met zijn band, de Marx Brothers, de beroemde Zwiterse clown Grock en Mini & Maxi. Vanuit de denkwereld van deze door hen zo bewonderde voorgangers wordt een grote verzameling muzikale, humoristische acts vertoond, die hun oorsprong vinden in het variété. In SLÄPSTICK geven ze bovendien hun eigen draai geven aan beroemde scènes van Charlie Chaplin, Buster Keaton en Laurel en Hardy. Muzikaal vakmanschap.

De Wëreldbänd


Dat de vijf van oorsprong rasmuzikanten zijn, was ook al te zien in hun eerdere theaterprogramma’s (o.a. Keet, Playground), alsmede in uitstapjes met onder andere het Residentie Orkest, IDT, Cirque Stiletto en Brigitte Kaandorp. Hun voorraad instrumenten lijkt eindeloos en ze zijn meester in ontsporende komische scènes met vaak een bijzondere twist, waarbij hun vakmanschap altijd fier overeind blijft. Bij de virtuoze, muzikale slapstick van de Wëreldbänd kom je gewoonweg ogen en oren tekort.
Zie ook
Website:
http://www.wereldband.nl