Toneel

We hadden liefde, we hadden wapens

Urban Myth

We hadden liefde, We hadden wapens gaat over de strijd voor het recht te zijn wie je bent, ongeacht de consequenties, over de blues, liefde en moed, maar net zo goed over angst. Dit krachtige verhaal doorspekt met levendige rhythm & blues en de krachtige soul uit de jaren '60 gespeeld door Huub van der Lubbe, Ntjam Rosie en Manoushka Zeegelaar Breeveld, Mandela Wee Wee, Janneke Remmers en Gery Mendes zet elke theaterzaal op zijn kop! De rijkelijk gevulde muzikale voorstelling neemt je mee door de straten van Monroe, North Carolina in de jaren 60.

Roman van Christine Otten


We hadden liefde, we hadden wapens is gebaseerd op de gelijknamige roman van Christine Otten. In het streng gesegregeerde zuiden van Amerika strijdt Robert F. Williams voor gelijkheid tussen zwart en wit en tegen de agressie van onder andere Ku Klux Klan én de lokale autoriteiten. Door zijn openlijke activisme wordt hij al snel als staatsgevaarlijk beschouwd en moet hij met zijn gezin vluchten naar Cuba en later naar China. Wat is de impact van deze strijd op het gezin en de kinderen van Williams?

Over Urban Myth


Urban Myth is in 2001 opgericht door regisseur Jörgen Tjon A Fong en maakt interdisciplinaire theatervoorstellingen voor de grote- en kleine zaal. Het publiek van Urban Myth staat midden in de samenleving en wentelt zich in een cocktail van muziek, mode, media, film en maatschappij. Met elke keer een andere invalshoek weerspiegelt Urban Myth de huidige vragen vanuit de samenleving en ons hybride publiek. Onze voorstellingen zijn vaak een gezamenlijke zoektocht naar de antwoorden op actuele en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van diversiteit. Urban Myth introduceert nieuwe invalshoeken op verhalen over onze gedeelde Nederlandse geschiedenis.

Gratis inleiding!Om 19.00 uur start een gratis inleiding in Studio Poort. De inleiding wordt gegeven door Christine Otten. De inleiding is gratis maar je moet je wel even aanmelden via ticketshop@kaf.nl

Regie: Jörgen Tjon A Fong
Script: Jibbe Willems
Spel: Huub van der Lubbe, Ntjam Rosie, Manouschka Zeegelaar Breeveld, Janneke Remmers, Gery Mendes, Mandela Wee Wee
Dramaturgie: Robbert van Heuven
Muziek: Jeroen van Olffen
Decor en kostuum ontwerp: Marga Weimans
Zie ook
Website:
http://www.urbanmyth.nl