Muziektheater

Sjors van der Panne

Zanger Sjors van der Panne, finalist The Voice of Holland 2014, heeft het Nederlandstalige chanson opnieuw op de kaart gezet. Met nummers uit het oeuvre van Frank Boeijen, De Dijk, Claudia de Breij en Jacques Brel wist hij eerst de juryleden en daarna heel televisiekijkend Nederland te ontroeren. Samen met zijn gedreven vaste muzikanten trakteert hij zijn publiek op een fantastisch live concert met de mooiste liedjes van zijn helden afgewisseld met eigen werk.

Reacties op Sjors van der Panne


“Vanaf nu begroet ik jou als mijn collega,” zei Marco Borsato na het optreden van Sjors van der Panne in The Voice of Holland. Is er een mooier compliment mogelijk? Ook zangeres Liesbeth List is razend enthousiast over Sjors. Ze zegt: “Zingen, zonder gebaartjes. Een lied echt beleven, terwijl je het zingt. Dat kunnen er niet zo veel. Sjors van der Panne kan dat wél! Ik zag het hem doen in een uitverkocht Concertgebouw, waar iedereen in het publiek doorhad dat daar iets fenomenaals gebeurde. Behalve eigen liedjes, zong deze energieke jongeman liederen van Boeijen, Shaffy en Brel. En hoe! Als Sjors een lied zingt, dan ís hij dat lied. En dat is heel knap. Ga hem zien, mensen!”

Wie is Sjors van der Panne


Sjors van der Panne (1979) groeide op met veel verschillende stijlen muziek, hij kreeg artiesten als Janis Ian, Phil Collins en Leonard Cohen met de paplepel ingegoten. Op zijn zesde droomde hij al van een zangcarrière. Maar pas in 2008, toen hij de publieksprijs van het Concours de la Chanson Alliance Francaise, besloot hij zich volledig op zijn muziek te richten. Sjors zingt Nederlandstalige nummers over vriendschap, liefde en het stadse leven. Hij haalt zijn inspiratie uit het werk van mensen als Patricia Kaas, Herman van Veen en Frank Boeijen. Zijn stemgeluid is warm en krachtig, zijn stijl is een samenkomst van pop, ballads en blues.