Cabaret

Remco Veldhuis

Lang verhaal kort

Remco Veldhuis (bekend van cabaretduo Veldhuis&Kemper) komt met zijn eerste soloprogramma! Omdat hij het een theaterseizoen rustig aandoet met Kemper, vond hij het tijd om nou eindelijk eens de bijbel te lezen. Alle 1744 bladzijden vol kleine lettertjes. En tja, als een cabaretier ergens zijn tanden in zet, kun je er donder op zeggen dat er een voorstelling van komt.

De bijbel in sneltreinvaart


Remco Veldhuis brengt in Lang verhaal kort een ‘ongeautoriseerde’ samenvatting in 2 uur en vliegt op eigen, komische wijze langs de hoogte- en dieptepunten. Een razende rondleiding ver van de gebaande paden, door een ‘gids’ die net zo twijfelt over de inhoud als jij. Terwijl de klok onverbiddelijk doortikt komt hij de mooiste maar ook de meest verschrikkelijke verhalen tegen. En uiteindelijk zichzelf… Voor het script en de regie tekende Emmy-winnaar (‘Alles Mag’- 2015) én bijbelkenner Maarten van Voornveld en leverde Remco Veldhuis zelf de komische en persoonlijke invalshoek.

Meer over Remco Veldhuis


Remco Veldhuis (Haarlem, 1973) is een Nederlands cabaretier en zanger, vooral bekend als lid van het duo Veldhuis & Kemper, een Nederlands cabaret- en muziek duo die als tweede eindigde achter Marc-Marie Huijbregts op het Camerettenfestival en met het liedje Ik Wou Dat Ik Jou Was, uit hun eerste cabaretprogramma Half zo Echt, een nummer 2 positie behaalde en in 2003 werd verkozen tot vierde Beste Nederlandstalig nummer aller tijden. Veldhuis maakte zich ook verdienstelijk als stemacteur en presenteerde op de zondagavond Remco Ruimt Op op Radio 2.