Jeugdtheater

Razend 12+

naar het boek van Carry Slee

De makers van de musical Spijt! komen opnieuw met een eigentijdse musical gebaseerd op een boek van Carry Slee, speciaal gemaakt voor het jongere publiek.

Het verhaal van Razend


Er is veel mis in het gezin van de jonge Sven. Zijn vader drinkt. En als hij dronken is, laat hij Sven alle hoeken van de kamer zien. In alles wordt Svens broertje Lennart voorgetrokken. Alleen in de speelfilms die hij bij elkaar droomt, is Sven gelukkig… vooral omdat zijn grote liefde Roosmarijn daar altijd de hoofdrol in speelt. Niemand mag weten dat Sven geslagen wordt. Ook Roosmarijn loopt met een geheim rond. Haar wiskundeleraar Bob kan niet met zijn vingers van haar afblijven. De jongen en het meisje zoeken hun toevlucht tot elkaar maar durven niet te praten over wat hen achtervolgt. Toch moet die waarheid boven komen drijven…

Bestsellers van Carry Slee


Wie is er inmiddels niet met haar boeken groot geworden? Carry Slee (Amsterdam, 1949) debuteerde in 1988 in het tijdschrift Bobo met verhalen over Keetje Karnemelk. Haar eerst boek, Rik en Roosje, een voorleesboek voor jonge kinderen, verscheen in 1989. Daarna schreef ze al gauw meer boeken, meestal realistische verhalen voor jonge kinderen. Later ging ze ook voor oudere kinderen schrijven. Vooral haar 10+-boeken werden razend populair bij de jeugd. Inmiddels schreef ze ook vijf romans voor volwassenen, waaronder Strijken uit 2013, met illustraties van kunstenaar Rudolf van Maanen. Omdat ze met haar boeken zo’n grote rol heeft gespeeld in de leesbevordering van kinderen, werd ze in 2010 benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.