Toneel

Nieuw geld

met Vera Mann, Victor Löw, Ruben de Goede, e.a.

Bedrijfsovernames zijn aan de orde van de dag. Maar wat voor mensen zitten hierachter? In Nieuw Geld krijgt het publiek een kijkje in de wereld van een durfkapitalist (Victor Löw) en zijn vrouw (Vera Mann). Een wereld waarin je tot enorme hoogtes kunt stijgen, maar ook diep kunt vallen.

Het verhaal van Nieuw Geld


Als zelfs zijn vrouw bij hem weggaat, heeft Jan de toppen van zijn eenzaamheid bereikt. Want Karin was de enige, die hij nog vertrouwde. En zij vertrouwde hem. Jan koopt grote bedrijven, plukt ze leeg en laat ze achter op de rand van de ondergang. Lege winkelstraten zijn het resultaat van zijn dadendrang. Winnen is het enige dat hem drijft. Tot hij wegglijdt in een strijd die hij niet kan winnen. Al zijn messcherpe ervaring in de keiharde markt kan hem niet meer beschermen. Hij gaat ten onder in stijl. Alleen.

Gouden team: Victor Löw, Charles den Tex en Peter de Baan


Acteur Victor Löw blonk de afgelopen seizoenen uit in De Verleiders (nominatie Louis d’Or!) en Advocaat van de Duivel. Nu tekent hij voor de hoofdrol van Nieuw Geld. Acteur Victor Löw: “Ik wil heel graag begrijpen wat er in het hoofd omgaat van zo veel super geslaagde CEO’s, die soms uiterst radicale beslissingen nemen.” Nieuw Geld is een nieuw geschreven Nederlandse toneelstuk van het gouden team Charles den Tex, succesvol thrillerschrijver en specialist in corporate thrillers, en Peter de Baan, succesvol televisie- en theaterregisseur. Regisseur Peter de Baan: “Ik verheug me er nu al op om van de rollen die Victor en Vera spelen ook echte mensen te maken. Waar je zelfs bij vlagen van kan houden. Want die wil je zien op toneel.”