Cabaret

Martijn Kardol

Bang (try-out)

Wat zou jouw reactie zijn wanneer er een aanslag plaatsvindt precies op dat moment en op die plek waar jij je net begeeft? Ben je bang en loop je weg of kijk je de angst in de ogen en schiet je juist te hulp? Zonder het zelf in de gaten te hebben werd er een aanslag gepleegd in zijn directe omgeving. Tot aan dat moment was zijn leven een jongensboek, maar nu is hij zoekende. Of is hij gewoon 'Bang'.

Martijn Kardol maakt indruk


Tijdens de cabaretfestivals maakte Marijn Kardol diepe indruk op zowel de jury. Uit het juryrapport van het Leids Cabaret Festival: "Martijn is als geen ander in staat met hele kleine gebaren of enkele woorden de zaal aan het lachen te krijgen. Dat is een bijzonder talent, en het levert een prachtige combinatie van rust en hilariteit op."

Meer over Martijn Kardol


Martijn Kardol studeerde aan de Koningstheaterakademie in Den Bosch, maar ook Zweeds en sociologie in Amsterdam. En hij deed nog een bijzondere opleiding: de BNN University. Vervolgens ging hij aan de slag als radiomaker voor BNN bij 3FM en Radio 1. Ondertussen timmerde hij ook aan de weg als cabaretier, met als resultaat dus het winnen van de Jury- en Publieksprijs van het Leids Cabaret Festival en het Groninger Studenten Festival.