Jeugdtheater

Loslopend Wild 12+

Maas Theater en Dans

Laat je verrassen door extreme urban dance, een acrobatisch dansduet en een bizarre ontdekkingsreis in de triple bill Loslopend wild. Kom proeven en smullen bij de smaakmakers van de toekomst. Nieuw talent dat energiek en vol humor virtuoos danstheater maakt. Na het succes van Loslopend wild op Oerol en De Parade in 2015, reist Maas nu met drie korte stukken voor XL langs de theaters. Maas maakt er ook drie voor 8+, collect them all.

Two Boys (XL)
Picture this: twee jongens met hoodies en gesloten ogen, in het grijze licht van het computerscherm. In een grote, lege ruimte met enorme schaduwen zie je een extreem duet van deze twee breakers. Voorbij de reguliere skills van de dansers creëert choreograaf Guilherme Miotto voor hen een ware uitputtingsslag.

Two Boys is een vervolg op Miotto’s Gefallen. De pers over Gefallen: “Tot mijn verbazing én blijdschap blijken deze spastische heren fan-tas-tische breakdancers te zijn” (Dancetalks). “Miotto maakt in zijn theatrale concept prachtig gebruik van de urban dance technieken van zijn twee dansers. Hij kwalificeert hiermee street dance als theatrale kunstvorm” (Dance Europe). “Een roller coaster aan bewegingen. Een bizarre mix van struikelen en dansen, van alledaagse loopjes en virtuoze breakdancemoves. Zogenaamd slordig, rafelig, onbeheerst, maar ondertussen aldoor gefocust” (Volkskrant).

Voor Two Boys werkt Guilherme met breakdance Shane Boers, lid van de Hustle Kidz een van de meest succesvolle breakdance crews en met bboy Simon Bus van de Trashcan Heroes.

Alaska (XL)
Drie ontdekkingsreizigers zoeken naar het laatste stukje onbekende wereld. Maar alles is geclaimd, bezit van iemand en al ontdekt. Er is nergens meer voor te strijden en er is niets meer nieuw. Waar is hun vlag nog te planten? Wie is de vijand? En waar kunnen ze nog op hopen?
Maar dan breekt er scheurbuik uit, grijpt een orthodoxe kerk de macht en wordt een eiland met honderd dodo’s ontdekt. In een wild botsende theatervoorstelling maakt het drietal eigen wetten waarin alles weer nieuw en mogelijk is. In Alaska zie je drie jonge performers in brutaal verzet tegen alles wat er ooit door anderen voor hen is bedacht.

Kraai (XL)
Hoog klimmen, wild rollen en virtuoos vallen. Jasper van Luijk maakt een acrobatisch dansduet gebaseerd op het eerste hoofdstuk van Murakami’s Kafka op het strand. De jonge hoofdpersoon wil weg van huis. Hij put moed uit de gesprekken met zijn onzichtbare vriend Kraai en diens wijze raad. Verwachtingsvol, nieuwsgierig en vol goede moed stapt hij de wijde wereld in.

Heb jij een kortingscode voor deze voorstelling? Bestel je kaarten dan telefonisch of aan de kassa.
Zie ook
Website:
http://www.maastd.nl