Cabaret

Jeroen Leenders

Wildeman

Jeroen is een van de weinige comedians uit Vlaanderen die pure stand-up comedy brengt. De moppen, one-liners en pointes vliegen je daarbij om de oren. Verwacht dus geen brave rode draad die de voorstelling inleidt en afsluit moet je niet verwachten. Het enige wat steeds hetzelfde is bij Jeroen Leenders, is dat geen enkele show dezelfde is. Hij brengt alleen een barkruk en een hoofd vol hersenkronkels en verhalen mee. Hij maakt daardoor een voorstelling op maat van de zaal waar hij voor staat. En hij laat je tegelijk nadenken én heel hard lachen.

Meer over Jeroen Leenders
Jeroen Leenders wisselde in 2007 zijn taxi in voor het stand-up comedy podium en keek sindsdien nog niet terug. Zo won hij bijvoorbeeld het Leids Cabaret Festival in 2010 en is hij sinds afgelopen jaar het eerste Vlaamse lid van Comedytrain, het Nederlandse collectief waar o.a. Theo Maassen, Hans Teeuwen en Najib Amhali toebehoren. Binnenkort is hij ook te zien in de nieuwe film van Nic Balthazar (Everybody Happy) waarin hij naast Peter Van Den Begin, Barbara Sarafian, Josse De Pauw, Rik Verheye en vele anderen zal staan. Een rijzende - eigenlijk zonder twijfel - stand-up ster.

De pers over Jeroen Leenders
“Superieure stand-up comedy met een gitzwart randje” - Het Nieuwsblad *****
“Groot is zijn mond. Klein zijn compromisgehalte.” - Focus Knack
“Gek en geniaal.” - Peter Decroubele (De Redactie)
“Topvoorstelling” - Karel Michiels (De Standaard)
“Jeroen Leenders is wat je noemt een natural.” - Het Parool
“Leenders talent zit vooral in de nonchalante, gortdroge voordracht die zijn woorden een extra zwieper geeft.” - Het Parool
Zie ook
Website:
http://www.jeroenleenders.be