Cabaret

Javier Guzman

Ga-Bie-Jer

Javier Guzman wil zich even voorstellen. Netjes en keurig, zoals het hoort. Misschien kent u hem al van zeven avondvullende voorstellingen, vijf Sinterklaasconferences en een Oudejaarsconference... Maar durft u te zeggen of u hem echt kent? En hoe spreek je zijn naam eigenlijk uit?

Ga-Bie-Jer


In de voorstelling Ga-Bie-Jer stelt Javier zich opnieuw voor. Hij laat zien dat hij eigenlijk beleefd en goed gemanierd is. Dat hij echt wel zijn woede kan beheersen. Dat in een tijd van spanningen, angst en een hoop geschreeuw, hij juist de koelte weet te bewaren. Dat hij nou eindelijk VERDOMME EEN KEER RUSTIG BLIJFT. In Ga-Bie-Jer gaat het niet om zomaar schreeuwen. Javier zal genuanceerd blijven en verhelderend de problemen duiden. Laten we beginnen bij het begin. Ga-Bie-Jer. Zo spreek je het uit.

Meer over Javier Guzman


Javier Guzman (Spanje, 1977) is cabaretier, stand-up comedian en (stem)acteur. In het derde jaar van zijn opleiding voor de Academie voor de Kleinkunst wint hij zowel de jury- als de publieksprijs op het Leids Cabaret Festival. In de Kleine Komedie gaat in 2003 zijn eerste avondvullende voorstelling Bot in première. Guzman maakte tot nu toe zeven theaterprogramma's, waarvan twee over zijn alcohol- en cocaïneverslaving: Delirium I & II. In totaal maakt Guzman vijf Sinterklaasconferences waarvan de laatste, Lief & Laf dateert uit 2015. Naast zijn cabaretwerk speelt hij met plezier gastrollen op televisie zoals in Grijpstra & De Gier en in Flikken Maastricht en maakt hij het komische inburgeringsprogramma De 100% Ab Show voor de VPRO. Verder was hij in diverse films zoals Garfield en De Texas Rakkers ‘de stem’.
Zie ook
Website:
http://www.javierguzman.nl