Klassieke muziek

Hana Blazikova en Bruce Dickey

Breathtaking – de stem en de cornetto

In de zeventiende eeuw was de cornetto geliefd om zijn gelijkenis met de warmte en wendbaarheid van de menselijke stem. En wanneer een soepele sopraanstem als die van Hana Blažíková zich mengt met de cornetto van Bruce Dickey ontstaat er al helemaal iets magisch. De muziek uit deze periode, van o.a. Scarlatti, Palestrina, Bononcini en Merula, leent zich voor een heerlijk vraag- en antwoordspel, met echo’s en virtuoze versieringen.

Meer over Hana Blažíková


Hana Blažíková (1980) is geboren en getogen in Tsjechië. Ze studeerde muziekwetenschap en filosofie in Praag en zang aan het conservatorium van Praag. Ze trad de afgelopen jaren op in verschillende grote opera’s, zoals Don Giovanni en Le Nozze di Figaro. Ondertussen specialiseerde ze zich in de muziek uit de middeleeuwen, de barok en de renaissance. De muziek bracht haar inmiddels over de hele wereld: van Japan tot New York.

Meer over Bruce Dickey


Dickey, die eerst trompet en blokfluit speelde, heeft zijn leven gewijd aan de heropleving van de zink, een vroeger populair instrument dat in de 19e eeuw in de vergetelheid geraakte. In de loop van zijn lange loopbaan heeft Dickey met de meeste onder de groten van de oude muziek samengewerkt. Daarnaast is hij veelveelvuldig actief als docent, onder andere aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, de Accademia Chigiana in Siena en de Early Music Institute in Indiana University. Hij gaf meestercursussen in de Verenigde Staten, Canada, Europa en Japan.