Cabaret

Ellen Dikker

Buitenspel

In haar vijfde soloshow ‘Buitenspel’ vraagt Ellen zich af wanneer je succesvol bent. Als je in een dikke auto rijdt? Als je in een groot huis woont? Als je veel facebookvrienden hebt? Als je op televisie komt? Als je kinderen hoogbegaafd zijn? Iedereen wil meetellen. Gaat voor de hoofdprijs. Omdat je denkt dat het erin zit. Maar waarom komt het er dan niet uit? Waarom lijk je buitenspel te staan? En is dat erg? Ellen zet in ‘Buitenspel’ de spelregels naar haar eigen hand. Met haar virtuoze types, spitse humor en innemende persoonlijkheid bouwt Ellen haar eigen universum. Waar ieder buitenbeentje een glansrol mag spelen. Omdat al ons geploeter en gemodder een kroontje verdient.

Meer over Ellen Dikker


Na de Theaterschool speelde Ellen in allerlei producties theater-, televisie- en filmproducties, waaronder de Oscar-Winning-Movie Antonia. En toen schreef Ellen zich in 2006 in bij Cameretten, het meest prestigieuze cabaretfestival van Nederland, waar ze de Persoonlijkheidsprijs won. Een week na Cameretten verzorgde Ellen het gastoptreden bij Raymann is laat. Haar cabaretdebuut Toendra oogste veel lof bij pers en publiek en werd direct genomineerd voor de Neerlands Hoop, de VSCD Cabaretprijs voor de theatermaker met het grootste toekomstperspectief.

De pers over Ellen Dikker


Het AD noemde Ellen Dikker een “Comédienne pur sang” en volgens Cultuurpodium “staat Ellen Dikker klaar voor de grote doorbraak”. Volkskrant schreef: “Het lijkt op een avondje lichtvoetig amusement, maar Ellen Dikker is meer, veel meer ... Zij is innemend, intelligent en heeft achter de lach een hoop te vertellen.” Kom dit cabarettalent dus snel ontdekken in Kunstlinie Almere Flevoland.