Theaterconcert

Dominic Seldis & James Pearson

Stand Up Bass

Dominic Seldis is een van de grootste contrabasvirtuozen ter wereld. U kent hem wellicht van het tv-programma Maestro. Naast musicus is hij ook een grappige en meesterlijke verteller. U zult lachen om zijn hilarische demonstraties en genieten van zijn verstilde en virtuoze vertolkingen. Met een ongelooflijke technische souplesse en natuurlijke muzikaliteit laat Seldis ons ervaren hoe gevoelig en wendbaar zijn instrument kan klinken. Begeleid door pianist James Pearson kunt u luisteren naar werk van Monti, Bottesini, Paganini, Gershwin, Piazzolla en Oscar Peterson.

Meer over Domic Seldis


Sinds 2008 is Dominic Seldis is de eerste solocontrabassist van het Koninklijk Concertgebouworkest. Daarnaast is hij een veelgevraagd solist (o.m. bij het London Symphony Orchestra, het Philharmonia Orchestra, het BBC National Orchestra of Wales en het Concertgebouw Kamerorkest). Met zijn muzikale partner James Pearson geeft hij al jarenlang recitals over de hele wereld. Terwijl hij vooral een ‘klassiek musicus’ is, heeft Dominic ook een passie voor pop, jazz en lichte muziek. Hij speelde in vele film- en tv-soundtracks (Harry Potter, James Bond, Dr. Who.) en trad op met Tina Turner, Rod Stewart, Seal, Spice Girls, Tom Jones, Shirley Bassey). Het brede publiek kent Dominic vooral ook als tv-persoonlijkheid. Door diverse BBC-programma’s, de AVRO-serie ‘Maestro’ en de documentaire ‘Bloed, zweet en snaren’ leerde het brede publiek hem ook kennen als meeslepend verteller met kostelijke anekdotes en demonstraties.

Meer over James Pearson


Met zijn muzikale partner James Pearson geeft Dominic Seldis al jarenlang recitals over de hele wereld. Pearson is pianist en componist. Hij speelde bij het Philharmonia Orchestra en het BBC Concert Orchestra, maar werkte ook met populaire muzikanten als Paul McCartney en Wynton
Zie ook
Website:
http://www.dominicseldis.com