Theaterconcert

De Dijk

Groef

De Dijk is niet meer weg te denken uit het Nederlandse muzieklandschap. In rocktempels en popzalen, in feesttenten en op festivals, overal in het land, speelden ze het dak er al af. En eindelijk spelen ze ook in de grote theaters. In 2014 heeft de band met de korte tour Kijk De Dijk de animo voor het theater gepeild, bij zichzelf en bij het publiek. Het voelde goed, aan beide kanten.

Groef van De Dijk


Daarom nu Groef: een concert met bekende en minder bekende nummers van De Dijk, speciaal gekozen en opnieuw gearrangeerd voor het theater. Voor publiek dat eens zittend De Dijkmuziek over zich heen wil laten komen in de stijlvolle ambiance van het theater. Kom luisteren naar die andere muzikale aanpak van deze topband die al meer dan 35 jaar in het rockcircuit meedraait.

Meer over De Dijk


Dijk is meer dan een band, het is een baken. En dat is niet zomaar. Huub van der Lubbe en zijn mannen laten nooit routine toe, bewaken hun geloofwaardigheid en vallen als groep altijd samen met het gevoel dat hun muziek verspreidt. Een gevoel dat alleen te omschrijven valt met grote woorden - hoop, gemeenschapszin, menselijkheid, een afkeer van cynisme - maar dat in hun liedjes steevast wordt teruggebracht tot tastbare proporties. Dat maakt het tot een hele geruststelling dat De Dijk nog steeds in een busje klimt om het land te doorkruisen. Ook nog na ruim 35 jaar.