Dans

Conny Janssen Danst

Home

Wat is thuis? Waar ben je thuis? Of bij wie? Wat maakt dat je je thuis voelt? Choreografe Conny Janssen komt met HOME, een nieuwe dansvoorstelling over het gevoel van gemeenschap, een gevoel van ‘belonging’, over mensen van diverse afkomst met verschillende smaken en voorkeuren. Haar centrale uitgangspunt is ‘Als je mijn wortels ontkent, dan ontken je mij’. Naast een groot, avontuurlijk ensemble van dertien dansers - jonge talenten en bekende gezichten – werkt Conny Janssen voor HOME met live muziek en speciaal voor de voorstelling nieuw gecomponeerd werk.

Meer over Conny Janssen Danst


Conny Janssen Danst is gevestigd in Rotterdam en is sinds 1992 een van de meest toonaangevende moderne dansgezelschappen in Nederland. Het werk van artistiek leider Conny Janssen staat bekend om de sterk fysieke en theatrale kracht van de dansers en de verrassende diversiteit van haar voorstellingen, waarin altijd de dans centraal staat. Door verbindingen aan te gaan met kunstenaars en instellingen uit de wereld van fotografie, film, architectuur, theater en muziek, plaatst Conny Janssen haar dans in een breder perspectief.

Choreografe Conny Janssen


Conny Janssen (Rotterdam, 1958) voltooide in 1982 haar opleiding aan de Rotterdamse Dansacademie. Al tijdens haar danscarrière ontwikkelde ze zich tot een opmerkelijk choreografe. Haar choreografieën worden getypeerd als inventief, fysiek krachtig en ontroerend. Zij haalt haar inspiratie uit het grootstedelijke leven en haar werk oogt stoer, ruig, dwars en alert.