Cabaret

Ali B.

Je suis Ali

Je suis Ali B


Van homo’s moet hij meevaren op de Marokkaanse boot van de Gay Pride. Imams willen graag dat hij de islam predikt op tv. Nederlanders vinden dat hij de Marokkaanse jeugd moet aanspreken, want “naar jou luisteren ze tenminste”. Marokkanen noemen hem een kaaskop. Iedereen wil wel iets van Ali B. Maar nu is het klaar. Want: Je suis Ali! Zo heet dan meteen ook maar zijn nieuwe show. Wat is zijn antwoord op al die mensen die iets van hem willen? Gaat hij schuimbekkend tekeer en spreekt hij fatwa's uit? Rapt hij ze volledig aan gort? Of gaat hij ze met humor te lijf? Welke kant kiest Ali B?

Ali B in de pers


Je suis Ali werd lovend ontvangen in de pers. “Opnieuw bewijst hij dat het verhalen vertellen hem in de genen zit. Het publiek hangt aan zijn lippen.” schrijft De Telegraaf. En de NRC: “Dat hij in zijn opzet slaagt, maakt van Je suis Ali een ijzersterke voorstelling: geestig, lyrisch, geëngageerd. Opnieuw. Dat hoeft geen verrassing meer te zijn, want de succesvolle rapper, […], heeft zich ontwikkeld tot een van de betere cabaretiers van Nederland.”

Ali B: rapper, cabaretier en presentator


Ali B(ouali) (Zaanstad, 1981) woont sinds zijn veertiende in Almere en begon zijn carrière als rapper. Grote hits behaalde hij met nummers als Rampeneren, Leipe mocro flavour, Ik ben je zat. In 2005 en 2006 kreeg hij een TMF Award. Vanaf 2004 (Ali B vertelt het leven van de straat) trekt hij als cabaretier een heel nieuw publiek naar de theaters. In 2011 en 2012 maakt hij voor de TROS Ali B op volle toeren, genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring. Als beste mannelijke presentator wordt hij onderscheiden met een Zilveren Televizier-Ster. In 2014 wordt hij presentator van de nieuwe TROS-programma's Ali B en de 40 wensen en Ali B en de muziekkaravaan.