De dood van een goed mens

Theatergroep Suburbia speelt een nieuw Nederlands toneelstuk van schrijver Willem de Vlam. Over een broer en zus aan het sterfbed van hun moeder. Een indringende voorstelling over familiebanden en racisme. Een bijzondere aangelegenheid want: deze locatievoorstelling is van 6 t/m 24 maart in een intieme setting bij ons te zien.

Over de voorstelling

Een broer en zus brengen de nacht door in de wachtruimte van een ziekenhuis. Ze waken bij hun moeder die in coma ligt. Haar toestand is kritiek, de kans op herstel nihil. De zoon weigert de hoop op te geven maar de dochter is het eens met de artsen: behandelen heeft geen zin meer. De zoon vindt, tot zijn eigen verbazing en afschuw, dat hij meer recht van spreken heeft dan zijn zus, die geadopteerd is en een andere huidskleur heeft. Wie beslist over het leven en de dood van de moeder? En is er na haar dood nog iets wat de twee bindt?

In deze nieuwe Nederlandse toneeltekst zet schrijver Willem de Vlam de verhoudingen tussen de broer en adoptiezus op scherp. "Racisme is een wit probleem. Witte Nederlanders denken dat het al voldoende is om tolerant te zijn. Maar tolereren is iets anders dan accepteren, en dát doen we veel te weinig. We moeten ons eigen racisme onder ogen komen, want als we doen alsof dat niet bestaat zal er nooit iets veranderen. "

Tickets

Enthousiast geworden? Tickets voor De dood van een goed mens kosten €15 en zijn beperkt verkrijgbaar via deze link.