Jeugd

Kikabu 2+

We verdwijnen en verschijnen. Doe je mee?

We verdwijnen en verschijnen. Doe je mee?

Een lege ruimte, géén spullen, géén verwachtingen, niks moet. Klaar om gevuld te worden met de fantasie en de energie van de dansers en het publiek. Doe je mee?

Silvia en Makiko creëren een fijne levendige sfeer in deze performance die geïnspireerd is op het spel ‘verstoppertje’.  Samen met het publiek proberen ze de diepere instinctieve lagen te ontdekken die ten grondslag liggen aan dat spel; verwachting en strategie ofwel verleden en de toekomst. Het is meestal makkelijker door de ogen van een kind om het logische denken achter je te laten en om je te laten leiden door je intuïtie en instinct, zelfs als je volwassen bent”.

Makiko Ito en Silvia Bennett spelen sinds 2008 regelmatig op 2turvenhoog en behoren tot onze favoriete performers voor de allerkleinsten. Hun werkmethode is gebaseerd op “instant composition”. Deze methode staat in verbinding met hoe kinderen tijd en ruimte ervaren. Kinderen zijn altijd in het moment en dromen/fantaseren vanuit daar. Silvia;” Ook al hebben we veel kennis en ervaring in het maken van voorstellingen voor kinderen en volwassenen, toch hebben we heel veel zin om ons onderzoek en begrip van deze speciale doelgroep te verdiepen, om te leren van wat ze zien en om een dialoog te bouwen tussen performers, kinderen en ouders.