Muziek

Artvark unplugged

Artvark & Drums united

De vier saxofonisten van Artvark samen op één podium met vier percussionisten van Drums United: spannend muzikaal vuurwerk! We kennen Drums United van hun programma’s Heartbeat en Rhythm Dreams: wervelende slagwerkconcerten met spectaculair drums en percussie geweld door top-percussionisten afkomstig uit vier continenten: Afrika, Zuid-Amerika, Azië en Europa.

Drums United toerde over de hele wereld en wordt sinds 2001 geleid door Lucas van Merwijk: in 2015 door de lezers van De Slagwerkkrant wederom gekozen tot beste World en Fusion drummer van de Benelux. Het Artvark Saxophone Quartet bespeelt al twaalf jaar de nationale en internationale concertpodia: van de Rotterdamse Operadagen tot het Cairo Jazzfestival.

Daarnaast waren ze ook vaak in het theater te horen: van Polderbeest met acteur John Buijsman, een voorstelling over de blues in de polder, tot het theaterconcert Homelands met Kameroense zangeres Ntjam Rosie.

Nu staan beide groepen dus voor het eerst samen op het podium. “We hopen het publiek mee te nemen in een tijdloze trip: van een meditatief koraal met zangerige percussie klanken, tot dampende saxofoonsoli over diepe opzwepende grooves.”

 

Blijf op de hoogte van alle theatervoorstellingen in KAF!

Schrijf je in voor de KAF Podium nieuwsbrief [link: http://kaf.m5.mailplus.nl/wpTPC9xb8tiA-1573-80345 ]