Dans

Anne Frank, Words from the Shadows

imPerfect Dancers

Anne Frank, Words from the Shadows is een inspirerende hulde aan het leven van een jong meisje en haar spirituele kracht tijdens een van de donkerste momenten van de 20e eeuw. Deze krachtige en ontroerende productie neemt je mee terug in de tijd: na de bevrijding van Auschwitz keert Anne's vader, de enige overlevende van de familie Frank, terug naar het achterhuis waar hij het dagboek van zijn dochter krijgt. Tijdens het lezen ontdekt hij kanten van haar persoonlijkheid die hij niet had verwacht. Hij herleeft de tijd dat ze onderduiken en de tragische gebeurtenissen die volgden.

Het dagboek van Anne Frank nodigt ons uit om na te denken over de donkere periode in onze geschiedenis, gezien door de ogen van een adolescent. Het waarschuwt voor de gevaren van 'intolerantie'. Dit thema is vandaag nog steeds relevant, omdat we nog steeds worden gestoord door alles dat afwijkt van onze eigen opvattingen over wat "goed" of "normaal" is.

"Begrijpen is onmogelijk," zei Primo Levi, "maar weten is noodzakelijk en onthouden is een plicht."

 

imPerfect Dancers Company
Sinds de oprichting in 2009 in Italië, heeft imPerfect Dancers Company, onder de artistieke leiding van Walter Matteini en Ina Broeckx, de hedendaagse dance scene veroverd en lovende kritieken en prestigieuze prijzen gewonnen. Energiek, emotioneel, ontvankelijk en gemotiveerd zijn kenmerkende woorden voor het artistieke duo. Hun choreografische taal is intens fysiek en atletisch en hangt af van hun zoektocht om de menselijke ziel in al zijn verschillende facetten te verkennen en te begrijpen. Zij proberen een emotionele band te creëren met het publiek.

imPerfect Dancers Company heeft zijn repertoire op tournee genomen, met optredens in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Afrika, Azië en Europa.

 

Blijf op de hoogte van alle theatervoorstellingen in KAF!
Schrijf je in voor de KAF Podium nieuwsbrief