Klassieke muziek

Kerstmeezingconcert

ism Theaterschool Almere en AJSO

Het Kerst meezingconcert is een jaarlijks terugkerend feestje waar Almeerders met het hele gezin samen kerstliedjes kunnen zingen onder begeleiding van de talenten van het Almeers Jeugd Symfonie Orkest en de  Theaterschool Almere. Een feestelijke middag waar je in je mooiste kleding naar toe gaat als opwarmer voor de kerstdagen. Binnen is het warm en behaaglijk, er is warme chocolade en glühwein. Samen zingen en genieten we van bekende en minder bekende kerstliedjes. Komt allen tezamen!

Theaterschool Almere

Quinten Faust startte in 1998 met tien kinderen in een basisschool in Almere een eigen theateropleiding. In de loop der jaren groeide de school uit tot een instituut met bijna 1000 inschrijvingen per jaar en 3 vestigingen. Inmiddels heeft Quinten Faust het stokje overgedragen aan Gaby Waakhuijsen en is de naam veranderd in Theaterschool Almere. Wat niet is veranderd is dat er nog steeds verschillende theater- en musicallessen worden gegeven en dat Almeerse talenten hier een plek krijgen om zich te ontwikkelen.

Almeers Jeugd Symfonie Orkest

Het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO) is van vele markten thuis. Het orkest geeft jaarlijks zo’n 10 concerten. Op het repertoire staan klassieke en lichte werken, film-, rock- en jazzmuziek. De groep jonge musici is een graag geziene gast bij allerlei evenementen en begeleidt regelmatig solisten, zangers en koren.