Pop

Gogo Penguin

Jazzsensatie uit Manchester

Ontdek de jazzsensatie van het moment in KAF!
Het uit Manchester afkomstige trio GoGo Penguin is bekend geworden vanwege het bedenken van zelfgenoemde “akoestische elektronica”. Hun geluid vindt zijn oorsprong in jazz en zit vol geluiden van computerspellen, storende breakbeats, hypnotiserende melodieën en opjagende baslijnen.

 Ze gebruiken elementen van vooruitdenkende post-bop en gelijktijdig van indierock en elektronische dance en dat alles zonder de hulp van enige daadwerkelijk elektronisch instrumentarium. Het resultaat is een bedwelmende mix invloeden van Aphex Twin tot Brian Eno, Shostakovich tot Philip Glass, en Massive Attack tot Radiohead. Kortom: dit is geen doorsnee jazz.

De minimalistische pianothema’s, voortstuwende baslijnen en de elektronisch geïnspireerde drums van GoGo Penguin trokken in 2012 voor het eerst de aandacht op hun album “Fanfares”. In slechts enkele jaren is het in jazz geschoolde trio uitgegroeid tot een onderscheidend geluid dat genres overstijgt.

Zes jaar en twee albums verder geniet de groep wereldpopulariteit, wordt hun muziek miljoenen keren beluisterd, spelen ze op alle toonaangevende festivals, zijn ze genomineerd voor de Mercury Prize en hebben een contract gesloten met het legendarische Blue Note. Laatstgenoemde bracht in februari het album “A Humdrum Star” uit.

Na uitverkochte shows in Paradiso en TivoliVredenburg is GoGo Penguin op 4 november te zien in Kunstlinie Almere Flevoland.

Let op deze voorstelling is staand

Klik hier om GoGo Penguin op Spotify te beluisteren of scroll naar beneden voor de muziekvideo van 'Window'. 

 

Facebook event
In het Facebook event blijf je op de hoogte van updates, zie je welke vrienden de voorstellingen nog meer bezoeken en kun je vrienden uitnodigen om met je mee te gaan.

Blijf op de hoogte van alle podiumvoorstellingen in KAF!
Schrijf je in voor de podium nieuwsbrief.