2turvenhoog Festival

Update 16 maart 2020: KAF en festival 2Turvenhoog hebben gezamenlijk besloten om het festival dit voorjaar niet door te laten gaan. Er wordt gezocht naar een alternatieve datum. Zodra deze bekend is, zullen wij onze bezoekers nader informeren en is kaartverkoop weer mogelijk.

In het weekend van 18 en 19 april vindt 2turvenhoog festival weer plaats! 2turvenhoog is het enige en avontuurlijkste kunstenfestival voor kinderen van 0 t/m 6 jaar en volwassenen.  Er zijn maar liefst 15 Nederlandse en internationale voorstellingen te bezoeken. Daarnaast kunnen de kinderen eindeloos spelen in de kunstinstallaties.

Uitje voor jonge gezinnen
2turvenhoog is er speciaal om de allerkleinsten een ontmoeting te bieden met andere kinderen, kunst en kunstenaars middels muziektheater, dans, mime en beeldende kunstinstallaties. De voorstellingen dagen uit, bieden herkenning en zijn ook voor ouders een ware belevenis. Een ideaal festival om met het hele gezin te bezoeken. 

Het festival biedt plek aan nieuwe makers die hun eerste stappen zetten  (proeftuin) en een podium voor meer gevestigde namen. Naast een programma van meer dan 85 (inter-)nationale theater-, dans- en muziekvoorstellingen valt er voor de jonge bezoeker(s) (0-6 jaar!) en volwassenen van alles te beleven in de foyers van KAF. In samenwerking met beeldend kunstenaars en een aantal studenten van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht presenteert het festival een gratis programma met interactieve kunstinstallaties waar je vooral aan mag komen en (samen met je ouders) in mag spelen.

Naast de twee publieksdagen op 18 en 19 april, zijn er op 16 en 17 april voorstellingen te zien voor 1650 kinderen en ouders van 15 verschillende kinderdagverblijven in Almere. Op die dagen vinden ook activiteiten plaats voor professionals. Van 15 t/m 18 april zijn er openbare voorstellingen en workshops geprogrammeerd op diverse wijklocaties  in Almere.

Scroll naar beneden voor een overzicht van alle voorstellingen.