Coronavirus: KAF gesloten tot 1 juli

Nieuws rondom Kunstlinie Almere Flevoland en de tijdelijke sluiting door het coronavirus

Laatste update 2-6-2020

We zijn wat stiller dan gewoonlijk. Ons gebouw is leeg. Geen voorstellingen, geen exposities, geen horeca en geen workshops. We missen ons publiek en onze artiesten. En dat zal nog eventjes duren. 

Tot onze spijt moeten wij daarom nog meer voorstellingen en activiteiten gaan annuleren. We zullen ons publiek persoonlijk informeren en proberen voor elke voorstelling een nieuwe datum te vinden.
Voor heel veel voorstellingen die al eerder vanwege de corona-maatregelen werden geannuleerd, is dit al gelukt. De komende weken zullen wij onze bezoekers allemaal per e-mail op de hoogte brengen. Wij vragen u nog even geduld te hebben, zodat wij deze hele annuleringspuzzel met producenten kunnen leggen. Maar wij willen benadrukken dat het echt goed gaat komen met uw kaarten. 

Meer informatie over de regeling en campagne Bewaar je ticket, geniet later.

Hoe gaat het straks verder?
Licht, lucht en ruimte karakteriseren ons moderne gebouw aan het Weerwater. Daar kunnen wij in deze tijden optimaal gebruik van gaan maken. Wanneer wij onze deuren weer heropenen zorgen wij ervoor dat uw bezoek prettig, inspirerend én veilig - volgens de laatste regels van overheid en RIVM - kan plaatsvinden.

Kantoor tot 1 juli gesloten
Tot 1 juli zijn de kantoren en de Ticketshop gesloten. We zijn per e-mail te bereiken: ticketshop@kaf.nl. Van maandag t/m vrijdag  zijn wij telefonisch bereikbaar tussen 12.00 en 17.00 uur op tel. 036 84 55 555. Met uitzondering van Tweede Pinksterdag, dan zijn wij niet bereikbaar.

Hoe zit het met kaarten die ik heb gekocht voor een show die nu geannuleerd is?

Wij begrijpen de zorgen van onze bezoekers om hun aangeschafte kaarten, maar wij willen benadrukken dat het echt goed gaat komen. We gaan nu eerst alle energie steken in het proberen te verplaatsen van de voorstellingen die in deze periode zouden plaatsvinden. De theaters, artiesten en impresariaten zijn momenteel enkele duizenden voorstellingen aan het verplaatsen, een megaklus, waarvoor wij het geduld en begrip van onze bezoekers vragen. Deze puzzel is extra complex geworden, omdat wij ook rekening houden met een mogelijke heropening in de 1,5 meter-maatschappij.

Mocht verplaatsing van een voorstelling geen optie zijn, dan gaan wij uiteraard op zoek naar een compensatie, zoals een vervangende voorstelling, een voucher of restitutie. Zodra hierover meer bekend is, hebben de theaters afgesproken om gezamenlijk, op één moment naar buiten te treden. Wij volgen hierin de brancheorganisatie VSCD.

Wij vragen u nog even geduld te hebben. We zitten allemaal in moeilijke tijden, maar zien elkaar graag weer in goede gezondheid terug wanneer het theater weer open mag.

Zie ook de veelgestelde vragen over KAF en het coronavirus
Zie ook update over geannuleerde voorstellingen