Actuele situatie Kunstlinie Almere Flevoland: we blijven open!

Update 14-10-2020

Kunstlinie Almere Flevoland blijft ook na 14 oktober open! De komende periode is in de Kunsthal de indrukwekkende tentoonstelling Why The Caged Birds Sing te bezoeken. Met theaterproducenten gaan wij in overleg welke voorstellingen kunnen doorgaan rekening houdend met de gisteren door de overheid aangescherpte maatregelen in de strijd tegen COVID19. Het actuele overzicht van onze theaterprogrammering leest u hier.

Door rijk, provincie en stad is Kunstlinie Almere Flevoland bestempeld als vitaal en cruciaal voor Almere en voor Flevoland én voor het culturele leven aldaar. Deze rol brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Ook in deze uitzonderlijke tijden wil Kunstlinie Almere Flevoland middels kunst en cultuur haar bijdrage leveren aan een duurzame en vitale stad en provincie. Daarom blijven wij open binnen de (beperkte) mogelijkheden en volgens de laatste richtlijnen van overheid en RIVM. Uiteraard staat de gezondheid en veiligheid van onze bezoekers, artiesten en medewerkers altijd voorop. Evenals de waardevolle kunstervaring.

Nieuwe coronaproof zaal
Om optimaal te kunnen voldoen aan de richtlijnen van RIVM en overheid heeft Kunstlinie Almere Flevoland een compleet nieuwe zaal gebouwd óp het grote podium. Geheel coronaproof, met zeer brede gangpaden, looproutes, de mogelijkheid om vooraf een drankje te bestellen en voor elk huishouden een eigen tafeltje met stoelen. Ook zijn onze huisregels aangepast (zoals verplichte gezondheidscheck en dragen mondkapje) en is de schoonmaak geïntensiveerd.
De maximale capaciteit in binnenruimtes is per 14 oktober 22.00 uur vastgesteld op 30 personen. Dit heeft effect op de geplande voorstellingen in de komende periode. Met de theaterproducenten onderzoeken wij welke voorstellingen er doorgang kunnen vinden in de huidige situatie. De eerste bevestigde show is de voorstelling van cabaretière Anne Neuteboom.

Kunsthal
Op dit moment is in Kunstlinie Almere Flevoland de tentoonstelling Why The Caged Birds Sing te zien. Kunstenaars als Iris Kensmil, Richard Kofi, Akwasi en 3.000 Almeerders maken een vuist tegen racisme.
Ook voor de Kunsthal gelden aangepaste huisregels. Zo dienen bezoekers vooraf online een kaartje te kopen voor een specifiek tijdslot, gelden er looproutes én geldt er een maximum van aantal bezoekers per tijdslot.

Sfeervol en prettig
Een bezoek aan Kunstlinie Almere Flevoland is net iets anders dan voorheen. De theaterbezoekers zijn erg enthousiast over de nieuwe zaalindeling. Een kleine greep uit de publieksreacties: “Sfeervol en prettig”, “Knap omgegaan met 1,5-meter beperkingen”, “Gezellig. Goed geregeld” en “100% veilig”.  De corona-proof zaalopstelling kreeg een 8,6 als rapportcijfer. De bezoekers gaven aan zich veilig te voelen (ruim 75% zelfs zeer veilig) en een bezoek aan Kunstlinie Almere Flevoland zeker aan te bevelen bij hun vrienden en familie.

-

Belangrijke informatie over tickets bestellen en tickets reserveren (pre-order)

Tickets kopen
Voor voorstellingen die doorgaan voor 30 bezoekers kunt u - indien nog beschikbaar - kaarten kopen. U ontvangt direct een bevestiging en uiterlijk 2 dagen voor de voorstelling uw eigen tafelnummer en tijdslot.

Uitverkocht? Meld u dan aan voor de wachtlijst. Als er kaarten beschikbaar komen, nemen wij contact met u op.

Pre-order
Dit jaar maken wij voor het eerst gebruik van pre-order. Dit betekent dat u wel alvast bestelt, maar nog niet afrekent. Uw geld blijft zo op uw rekening, totdat we zeker weten dat een voorstelling door kan gaan. 

Hoe worden pre-order verwerkt?

* Zodra uw voorstelling kan doorgaan voor 30 personen, wordt de datum vastgelegd

* De pre-order-reserveringen gaan wij omzetten in echte tickets. Omdat wij voor bepaalde shows meer pre-order-aanvragen hebben ontvangen dan er nu plek is (max. 30) gaan wij de pre-order-aanvragen afhandelen op volgorde van aanvraagmoment.

* 30 bezoekers krijgen een plek toegewezen. Met per huishouden een eigen tafeltje.

* Deze bezoekers krijgen een betaallink. Na betaling volgt de bevestiging.

* Uiterlijk 2 dagen voor de voorstelling ontvangen zij tafelnummer en tijdslot.

Bent u verhinderd? Of wilt u afzien van uw tickets?

Wilt u uw pre-order niet meer omzetten in toegangstickets, wilt u dit zo snel mogelijk aan onze Ticketshop ticketshop@kaf.nl laten weten? Dan kunnen wij een andere bezoeker blij maken mocht de voorstelling kunnen doorgaan. Voor alle gekochte kaarten blijft onze 100% zekerheid-regeling van kracht.

Heeft u vragen?
Onze Ticketshop is telefonisch bereikbaar van ma t/m vr van 12.00 t/m 17.00 uur. Tel. 036 84 55 555. De Ticketshop aan de Esplanade is nog gesloten. Wij zijn ook per e-mail te bereiken: ticketshop@kaf.nl