You Are Here Tours

Almere is één grote architectonische tentoonstelling. Kijk maar eens om je heen. Langs het weerwater zie je het vloeiende beeld van The Wave. De drie Rooie Donders langs de Lage Vaart zijn echte blikvangers. Ook is er ruimte voor vernieuwing en experimenteren, zoals in de BouwExpo Tiny Housing in Almere Poort. En dan heb je nog ons prachtige stadshart met de Nieuwe Bibliotheek als pronkstuk en niet te vergeten de minimalistische bouw van KAF.

Natuurlijk zijn er nog veel meer pareltjes te bewonderen waar mooie verhalen achter schuilgaan. In de You Are Here Tours (YAH Tours) nemen we je mee langs verschillende architectuur routes. Met de fiets tour je door de kleurrijke Regenboogbuurt. In het Tiny buurtje in Almere Poort ontdek je alle geheimen van dit bijzondere woonconcept. En met de Tiny Housing Experience vertelt een Tiny House bewoner over haar ervaringen. 

Ga mee op reis en boek nu jouw YAH tour(s)!

 

Tiny Housing Experience

Van droomhuis middenin Utrecht naar een klein designerhuis van golfkarton in Almere. Hennie Tibben – de eerste permanente bewoonster van de BouwExpo Tiny Housing – durfde het aan. In de lezing ‘Tiny House Experience’ vertelt zij over haar ervaringen: van het idee, de bouw tot aan het wonen in een Tiny House. Kom luisteren naar haar verhaal en bezichtig de BouwExpo in Almere Poort. 

MEER INFO & TICKETS

 

Rondleiding Tiny Buurtje

Met onze KAF architectuurgids ontdek je alle geheimen van het bijzondere Tiny Buurtje. De insteek van de gemeente Almere maar ook veel aandacht aan de architectuur van de verschillende huisjes. De tour gaat over het terrein. Ook wordt er een kort uitstapje gemaakt naar het project ‘Ik bouw in mijn tuin’.

MEER INFO & TICKETS

 

Guided Tour: Tiny Hood (English)

For everybody interested in Tiny Housing, we created the opportunity to learn about this exceptional little hood in Almere Poort from an international guide. They inform you about the concept in how the municipality of Almere looked at this project and how it was realised. 

MORE INFO & TICKETSCouleur Locale

De komende zomermaanden kun je met een ervaren KAF-architectuurgids volop genieten van onze eigen kleurrijke stad. Over de opzet van de Regenboogbuurt, het belang van dreven en  vaarten en de Bouwrai in Almere Buiten valt veel te vertellen. 

MEER INFO & TICKETS

 

Tour the City

Kom meer te weten over Almere met deze speciale tour door het centrum van Almere. Via onverwachte groene hotspots en een fraai uitzicht vanuit de bibliotheek krijg je een fantastische indruk van de jongste stad van Nederland: ALLY!

MEER INFO & TICKETS


Tour Almere Haven 

Het oudste stadsdeel van Almere heeft heel veel te bieden; van cultureel erfgoed tot de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van woningbouw, verdichting en duurzaam bouwen.

MEER INFO & TICKETS


Rondje Weerwater

Bij deze tour rond het Weerwater, staat bijzondere architectuur en natuur centraal. Je wordt begeleid door een professionele KAF architectuurgids.

MEER INFO & TICKETS