You Are Here Tours

Almere is één grote architectonische tentoonstelling. Kijk maar eens om je heen. Langs het weerwater zie je het vloeiende beeld van The Wave. De drie Ronde Donders langs de Lage Vaart zijn echte blikvangers. Ook is er ruimte voor vernieuwing en experimenteren, zoals in de BouwExpo Tiny Housing in Almere Poort. En dan heb je nog ons prachtige stadshart met de Nieuwe Bibliotheek als pronkstuk en niet te vergeten de minimalistische bouw van KAF.

Natuurlijk zijn er nog veel meer pareltjes te bewonderen waar mooie verhalen achter schuilgaan. In de You Are Here Tours (YAH Tours) nemen we je mee langs verschillende architectuur routes. Met een Segway reis je langs de experimentele wijken als De Realiteit en De Fantasie. In het Tiny buurtje in Almere Poort ontdek je alle geheimen van dit bijzondere woonconcept. En met een rondleiding door KAF zie je hoe het beroemde architectenbureau SANAA uit Japan ons gebouw vorm heeft gegeven.

Ga mee op reis en boek nu jouw YAH tour(s)!

Beleef KAF!

Je kunt in KAF mee op tour! Onder deskundige leiding van onze KAF architectuurgids zie je hoe het beroemde bureau SANAA uit Japan ons gebouw vorm heeft gegeven, geconstrueerd en er functies aan heeft toebedeeld. 

Via pleinen, straten en steegjes ontvouwt zich een kleine stad en wordt het gebruik van materialen duidelijk. Vorm volgt functie en less is more. Van Hoge Foyer tot Trapfoyer, via de kelder naar de technische ruimten in de nok. En, als de gelegenheid zich voordoet, een kijkje op het podium van de Grote, Midden of Kleine zaal. Ervaar de schoonheid van minimalistisch bouwen, kom naar KAF!

MEER INFO & TICKETS

Tiny Housing Experience

Van droomhuis middenin Utrecht naar een klein designerhuis van golfkarton in Almere. Hennie Tibben – de eerste permanente bewoonster van de BouwExpo Tiny Housing – durfde het aan. In de lezing ‘Tiny House Experience’ vertelt zij over haar ervaringen: van het idee, de bouw tot aan het wonen in een Tiny House. Kom luisteren naar haar verhaal en bezichtig de BouwExpo in Almere Poort. 

MEER INFO & TICKETS

Zelfbouw; Markant opdrachtgeverschap

Als in november 2009 in Almere Poort de eerste kavels worden aangeboden waarop particulieren hun eigen woning mogen bouwen, heeft niemand enige notie wat deze innovatieve formule teweeg zal brengen. Ontdek en verwonder onder leiding van KAF architectuurgidsen de uiteenlopende vormgeving van woningen met kenmerken als: aan de gracht, smal, in de tuin, onder architectuur of met minimaal budget zijn gebouwd in Almere Poort.

MEER INFO & TICKETS

Rondleiding Tiny Buurtje

Met onze KAF architectuurgids ontdek je alle geheimen van het bijzondere Tiny Buurtje. De insteek van de gemeente Almere maar ook veel aandacht aan de architectuur van de verschillende huisjes. De tour gaat over het terrein. Ook wordt er een kort uitstapje gemaakt naar het project ‘Ik bouw in mijn tuin’.

MEER INFO & TICKETS

Segway Tour (in samenwerking met Boei2)

Een uitgebreide tour, dwars door Almere met een Segway! De tour is nog in ontwikkeling, dus houd deze pagina in de gaten voor updates.