You Are Here Tours

Almere is één grote architectonische tentoonstelling. Kijk maar eens om je heen. Langs het weerwater zie je het vloeiende beeld van The Wave. De drie Ronde Donders langs de Lage Vaart zijn echte blikvangers. Ook is er ruimte voor vernieuwing en experimenteren, zoals in de BouwExpo Tiny Housing in Almere Poort. En dan heb je nog ons prachtige stadshart met de Nieuwe Bibliotheek als pronkstuk en niet te vergeten de minimalistische bouw van KAF.

Natuurlijk zijn er nog veel meer pareltjes te bewonderen waar mooie verhalen achter schuilgaan. In de You Are Here Tours (YAH Tours) nemen we je mee langs verschillende architectuur routes. Met de fiets tour je door de kleurrijke Regenboogbuurt. In het Tiny buurtje in Almere Poort ontdek je alle geheimen van dit bijzondere woonconcept. En met de Tiny Housing Experience vertelt een Tiny House bewoner over haar ervaringen. 

Ga mee op reis en boek nu jouw YAH tour(s)!

 

Tiny Housing Experience

Van droomhuis middenin Utrecht naar een klein designerhuis van golfkarton in Almere. Hennie Tibben – de eerste permanente bewoonster van de BouwExpo Tiny Housing – durfde het aan. In de lezing ‘Tiny House Experience’ vertelt zij over haar ervaringen: van het idee, de bouw tot aan het wonen in een Tiny House. Kom luisteren naar haar verhaal en bezichtig de BouwExpo in Almere Poort. 

MEER INFO & TICKETS

 

Rondleiding Tiny Buurtje

Met onze KAF architectuurgids ontdek je alle geheimen van het bijzondere Tiny Buurtje. De insteek van de gemeente Almere maar ook veel aandacht aan de architectuur van de verschillende huisjes. De tour gaat over het terrein. Ook wordt er een kort uitstapje gemaakt naar het project ‘Ik bouw in mijn tuin’.

MEER INFO & TICKETS


Couleur Locale

De komende zomermaanden kun je met een ervaren KAF-architectuurgids volop genieten van onze eigen kleurrijke stad. Over de opzet van de Regenboogbuurt, het belang van dreven en  vaarten en de Bouwrai in Almere Buiten valt veel te vertellen. 

MEER INFO & TICKETS