Tiny Buurtje rondleiding

Een steeds grotere groep mensen snakt naar leven met 'minder'. Minder consumeren en duurzamer leven. Het wonen in een tiny house kan aan deze levenswijze vorm geven. In tiny houses - vaak niet groter dan 50 m2 - wordt elke vierkante meter op een slimme manier benut. Het huis en de bewoner(s) vormen een zo klein mogelijke belasting voor de omgeving. Veel tiny houses zijn zelfvoorzienend en bewoners zorgen voor alternatieve, minder milieubelastende manieren om aan elektriciteit en water te komen. Maar niet alle tiny houses zijn zelfvoorzienend. Elke bewoner richt zijn tiny house in op de manier die bij zijn/haar leven past. 

 

In Almere staat sinds juli 2017 het Tiny Buurtje in Almere Poort. Dit buurtje is ontstaan uit een prijsvraag van de gemeente Almere waarbij iedereen die geïnteresseerd was in tiny houses een ontwerp kon inzenden. De winnaars hebben hun project mogen realiseren op een kavel in de Homeruskwartier. 

Rondleidingen Tiny Buurtje

Voor iedereen die geïnteresseerd is in Tiny Housing bestaat de mogelijkheid om met een professionele gids de wijk Tiny Buurtje te bezoeken. Bekijk alle geplande tour data HIER.

De rondleidingen zijn ook op afspraak te boeken voor een groep van max .15 personen. Je wordt geïnformeerd over het ontstaan via een prijsvraag naar de realisatie. In vijf kwartier worden alle typen besproken en wordt ook een bezoek gebracht aan aanverwante projecten in de directe omgeving. Kosten: € 75,-- per groep. Aanmelding via info@kaf.nl Op verzoek wordt ook in Engels, Duits of Frans rondgeleid.