Tentoonstelling: The Bigger Picture

Drie tentoonstellingen op één locatie: Liu Bolin, Kunstenaars Vereniging Flevoland & Plein06 in tentoonstellingsprogramma 'The Bigger Picture'. 

Dit najaar haalt KAF een selectie van de iconische foto’s van de Chinese kunstenaar Liu Bolin naar Nederland onder de titel Liu Bolin: Bewogen BeeldBolin – ook bekend als The Invisible Man of de Kameleonkunstenaar – verbeeldt indrukwekkende verhalen rondom actuele mondiale thema’s en de relatie tussen mens en omgeving. Hij doet dit door middel van foto’s waarin hij op het eerste gezicht onzichtbaar is. Zo dwingt hij de bezoeker om beter te kijken, langer te kijken en telkens nieuwe details te ontdekken. Het werk van Liu Bolin is al over de hele wereld tentoongesteld en nu voor het eerst te zien in Nederland, in een selectie van 24 foto’s uit verschillende levensfases van Bolin. Om inzicht te geven in hoe zijn werk tot stand komt, worden er ook videobeelden van zijn werkproces getoond en een origineel kostuum, dat gebruikt is voor een van zijn foto’s.

Kunstenaars Vereniging Flevoland pakt met de installatie ‘Landmark’ groots uit rond de viering van hun 30-jarige bestaan. Dertig kunstenaars uit Flevoland hebben de opdracht gekregen hun gedroomde land art te ontwerpen. De grenzeloze creaties zijn (fictief) in het Flevo-landschap geplaatst. Het resultaat geeft perfect de kracht van de Kunstenaars Vereniging Flevoland weer.

In ‘Esplanade: Groene metamorfose’ wordt inzicht gegeven in het ontstaan van de transformatie van dit Almeerse plein door het Rotterdamse architectenbureau Plein06. Het ontwerp toont een nieuwe Esplanade met meer groen, verblijfsruimtes, speelplekken en voldoende ruimte voor grote (culturele) evenementen.

Tot slot staat er volgend jaar een unieke samenwerking met een groot Amsterdams museum in Kunstlinie Almere Flevoland op de planning. Welk museum dat is, laten we zien in de teaser Hoogwater in de polder.

Openingstijden
De tentoonstelling The Bigger Picture is vanaf 28 september 2019 t/m 5 januari 2020 te zien in Kunstlinie Almere Flevoland
Openingstijden vanaf 28 september 2019: 

 

Maandag Gesloten
Dinsdag 11.00 - 17.00 uur
Woensdag 11.00 - 17.00 uur
Donderdag 11.00 - 17.00 uur
Vrijdag 11.00 - 17.00 uur
Zaterdag 13.00 - 17.00 uur
Zondag 13.00 - 17.00 uur

 

 

 

Toegangsprijzen The Bigger Picture

Kaartsoort Tarief
Regulier €7,50
CJP, Studentenkaart, Bibliotheekpas, Museumkaart, 65+ €5,00
Kinderen t/m 18 jaar, ICOM, BGL VIP-kaart, Almere Centrum Klantenkaart GratisKAF EXPO nieuwsbrief
Wil je als eerste op de hoogte zijn van al het nieuws over onze EXPO? Schrijf je dan nu in via onderstaande link!
INSCHRIJVEN