XL Land Art Tour: Alle negen in één dag

De kunst van Flevoland

Update 24 juni 2020: Tijdens de persconferentie van 24 juni heeft de overheid bekendgemaakt dat touringcars vanaf 1 juli volledig bezet mogen worden. We mogen dus iedereen meenemen met de Land Art Tour! Wel vragen we je bij het instappen de handen te desinfecteren, en is het verplicht om in de bus een mondkapje te dragen.

(Her)ontdek de bijzondere Land Art van Flevoland. Tijdens deze XL-bustour neemt een enthousiaste gids je mee langs alle negen landschapskunstwerken van Flevoland. Leer de verhalen achter de kunstwerken kennen, en kijk voorgoed anders naar de kunst én het landschap van Flevoland.

De tour begint om 9.30 in Almere. We bezoeken achtereenvolgens: Polderland Garden of Love and Fire van Daniel Libeskind, Exposure van Antony Gormley, Observatorium van Robert Morris, Deltawerk// van RAAAF & Atelier de Lyon, PIER+HORIZON van Paul de Kort, Riff, PD#18245 van Bob Gramsma, Sea Level van Richard Serra, Aardzee van Piet Slegers en De Groene Kathedraal van Marinus Boezem. Tijdens de tour vertelt een ervaren gids je meer over de kunstwerken zelf, waarom ze nu juist in Flevoland zijn geplaatst, en over de geschiedenis van het gebied. ’s Middags wordt voor lunch gezorgd en eind van de middag een stevige kop soep. Rond 19.30/20.00 uur is de bus terug in Almere.

Vertrek:  KAF, Almere
Datum: zondag 26 juli 2020
Duur: 9.30 – 19.30/20.00 uur
Prijs: € 60,- per persoon incl. busvervoer, gids, lunch en soep

Nog meer Land Art tours? Bekijk hier een overzicht. 

 

Afbeelding: Gramsma, Riff PD 18245 2018-2019, copyright Bob Gramsma