Oosterwold Experience

You Are Here Tours

Bij Kunstlinie Almere Flevoland nemen we de gezondheid en veiligheid van bezoekers, artiesten en medewerkers zeer serieus. De overheid heeft op 23 maart jl. aangegeven de maatregelen te verscherpen en samenkomsten tot 1 juni te verbieden om zo het coronavirus optimaal te kunnen bestrijden. Tot die tijd daarom geen voorstellingen, geen exposities, geen horeca in de Citylounge, geen architectuurtours en workshops in KAF. Meer informatie op onze homepage.

 

Oosterwold is een groen, agrarisch gebied tussen Almere en Zeewolde. Hier wordt de gebiedsinrichting aan het eigen initiatief overgelaten. Dat betekent dat iedereen op elke plek een kavel mag uitzoeken. Behalve een overzichtelijk aantal spelregels zijn er geen beperkingen wat betreft functies en kavelgroottes. Dit is uniek in Nederland!

Oosterwolders bepalen niet alleen hoe hun eigen woning eruit komt te zien, maar gaan ook over de invulling van de openbare ruimte. Echter, die moeten ze wel zelf realiseren. Samenwerking en duurzaamheid zijn dus sleutelwoorden. Oosterwolders geven hun eigen invulling aan een lifestyle waarin duurzaam wonen én leven met elkaar verbonden zijn.

Programma
Er is een ochtend- en middagprogramma. We starten met een bezoek aan de tentoonstelling ‘Hoog tij(d)’ van Kadir van Lohuizen. Vervolgens een interessant lezingenprogramma met sprekers als: gebiedsregisseur Werner Brouwer,  architect Winy Maas, bewoners, ondernemers en ontwikkelaars. Zij gaan in op de spelregels, vertellen hun over hun ervaringen en hoe zij omgaan met dit volkomen nieuwe concept van MVRDV, ontwikkeld voor Almere.

Voor iedereen die nadenkt over zelfbouwen en wat wel of niet bij hem past is dit een goede gelegenheid om kennis te nemen van wat anderen al hebben ervaren en te leren van hen die ‘en route’ zijn in Oosterwold.

10.00-11.00 uur: Individueel bekijkt men de tentoonstelling Hoogtij(d)
Introductie door Bo Naarden

11.15 - 13.00 uur: Begin programma in Architectuurstudio
Diverse sprekers:

- Werner Brouwer
- Deskundige duurzaam bouwen
- Bewoners aan het woord

13.00 - 13.45 uur: Lunch

14.00 - 15.30 uur: Excursie per touringcar naar Oosterwold

- Bewoners/initiatiefnemers

Terug naar KAF

15.30 uur: Winy Maes in KAF
16.30 uur: afsluiting


Blijf op de hoogte van al onze KAF EXPO activiteiten!

Schrijf je in voor de KAF EXPO nieuwsbrief.