Specials

Land Art Tour: Alle negen

Tour

Land Art Flevoland Tour 29 september

In Flevoland zijn monumentale landschapskunstwerken te vinden van wereldberoemde kunstenaars als Robert Morris, Richard Serra en Daniel Libeskind. Stichting Land Art Flevoland organiseert dit jaar vijf bustours langs deze kunstwerken en het bijzondere erfgoed van Flevoland. Elke tour heeft een ander onderwerp of gebied en we nodigen steeds een andere kenner uit voor een toelichting. Lunch op een mooie locatie is inbegrepen.

Zondag 29 september 2019: Alle negen in één dag

Kun je niet kiezen of wil je niets missen? Een keer per seizoen bezoeken we alle negen landschapskunstwerken in één dag. Onderweg vertelt de gids je alles over de kunstwerken, en is er veel gelegenheid voor vragen en discussie. Met een lunchpauze op een landelijke locatie om even op adem te komen, en aan het eind van de middag een stevige kop soep. Met onderweg toelichting van kunsthistorica Anja Novak, docent moderne en hedendaagse kunst aan de Universiteit van Amsterdam.

We bezoeken de volledige collectie Land Art Flevoland: Polderland Garden of Love and Fire van Daniel Libeskind, Exposure van Antony Gormley, Observatorium van Robert Morris, Pier+Horizon van Paul de Kort, Deltawerk // van RAAAF & Atelier de Lyon, Riff PD#18245 van Bob Gramsma, Aardzee van Piet Slegers, Sea Level van Richard Serra en De Groene Kathedraal van Marinus Boezem.

Zie ook www.landartflevoland.nl voor meer informatie

Foto: Antony Gormley, Exposure, 2010, foto: Land Art Flevoland.