Jeugd

Klimaatmars (8+)

Meld je aan en loop mee!

In veel landen in de wereld protesteren kinderen en volwassen voor het klimaat. Net als de Zweedse Greta Thunberg maken de jonge klimaatstrijders zich zorgen over de klimaatcrisis. Waarom doen de grote wereldleiders zo weinig? Het is tijd om nú in actie te komen. Daarom organiseert Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) in samenwerking met KLEURinCULTUUR een Klimaatmars door Almere Centrum op vrijdag 24 januari.

Protestborden
‘Onze toekomst, onze keuze’, ‘There’s no plan(eet) B’ en ‘Dino’s dachten ook dat ze nog tijd hadden’. Deze en andere leuzen sieren de protestborden die kinderen op vrijdag 24 januari gaan maken onder leiding van docenten van KLEURinCULTUUR. Als de protest borden klaar zijn, lopen de kinderen onder aanvoering van een bekende Nederlander een protestronde door Almere Centrum. De Klimaatmars eindigt met wat lekkers in KAF, waar op dat moment de feestelijke opening is van de nieuwe tentoonstelling Hoogtij(d).

Programma
Vrijdag 24 januari 2020
Leeftijd: 8+
15.00 uur (inloop vanaf 14.00 uur): Protestborden maken
16:00 uur: Klimaatmars
17:00 uur: Eten en drinken in KAF
Officiële opening tentoonstelling Hoogtij(d)
Meld je gratis aan!

LET OP: Reserveer alleen een ticket als je ook een protest bord gaat maken. Ouders zijn welkom en hoeven geen ticket te reserveren.