Jeugd

Bouw je eigen brandweerkazerne (6+)

Bezoek KAF en PIT tijdens de kerstvakantie

Elke stad heeft zijn eigen brandweerkazerne en in Almere zijn er zelfs drie. Brandweerauto’s rijden over busbanen en harder dan 50 km per uur. Dat moet omdat ze snel op de plaats moeten zijn om te blussen. We kijken op de stadsmaquette waar de kazernes zijn en hoe ze naar KAF kunnen rijden.

De bluswagens moeten meteen weg kunnen rijden en daarom zijn de kazernes op een speciale manier ontworpen. Wat denk je dat er gebeurt als er een melding binnenkomt? Een echte brandweerman komt naar KAF en geeft antwoord op al je vragen!

En dan ga je bouwen. Neem je eigen brandweerauto mee en bouw er een mooie kazerne omheen. Heeft ie een roldeur en een slangentoren? En waar is de brand? Is het bij jou in de wijk? De huizen die je gaat blussen kun je ook nog bouwen. We zijn hartstikke benieuwd naar het verhaal dat je vertelt!

Elke dag kiezen we een kazerne van de dag en de winnaar ontvangt een prijsje.

Bezoek ook PIT!
Wil je na het bouwen met LEGO nog veel meer LEGO zien? Bezoek dan ook PIT Veiligheidsmuseum op dezelfde dag. Daar staat de LEGO Incidenten City. Wil je de LEGO activiteit van KAF en een bezoek aan PIT combineren? Koop dan een combinatieticket (klik op de gewenste dag en tijd en kies voor het prijstype: 'Combi KAF + PIT').

 

Blijf op de hoogte van alle jeugdvoorstellingen en -activiteiten in KAF!
Schrijf je in voor de KAF kids nieuwsbrief.