Oosterwold Experience

Voor iedereen die nadenkt over zelfbouwen

Oosterwold is een groen, agrarisch gebied tussen Almere en Zeewolde. Hier wordt de gebiedsinrichting aan het eigen initiatief overgelaten. Dat betekent dat iedereen op elke plek een kavel mag uitzoeken. Behalve een overzichtelijk aantal spelregels zijn er geen beperkingen wat betreft functies en kavelgroottes. Dat is uniek in Nederland.

Oosterwolders bepalen niet alleen hoe hun eigen woning eruit komt te zien, maar gaan ook over wegen en paden, groen, water en de openbare ruimte. Echter, dat moeten ze allemaal zelf realiseren!

Op 24 april schenkt KAF aandacht aan dit project onder de titel: Oosterwold Experience. Aan het woord komen de gebiedsregisseur Werner Brouwer, bewoners en een ontwikkelaar. Zij gaan in op de spelregels, vertellen hun over hun ervaringen en hoe zij omgaan met dit volkomen nieuwe concept van wonen/leven. Voor iedereen die nadenkt over zelfbouwen en wat wel of niet bij hem past is dit een goede gelegenheid om kennis te nemen van wat anderen al hebben ervaren en te leren van hen die ‘en route’ zijn in Oosterwold.

Programma:

Aanvang 10.00 KAF Esplanade 10, Almere

10.15-11.00 Werner Brouwer (gebiedsregisseur) vertelt

11.00-11.30 Een ontwikkelaar aan het woord

11.30-12.30 Ontmoet o.a. Margreet Rierink, Ibolya Rosy en/of Joyce Cupido, bewoonsters van het 1e uur

12.30 13.15 lunchtijd in KAF

13.15 vertrek met touringcar bus naar Oosterwold met gids

15.15 terug naar KAF, einde programma

Kosten: € 17,50 (exc. Lunch ad € 6,50)