Specials

Land Art Tour: Zuidelijke Route

Tour

In Flevoland zijn monumentale landschapskunstwerken te vinden van wereldberoemde kunstenaars als Robert Morris, Richard Serra en Daniel Libeskind. Stichting Land Art Flevoland organiseert dit jaar vijf bustours langs deze kunstwerken en het bijzondere erfgoed van Flevoland. Elke tour heeft een ander onderwerp of gebied en we nodigen steeds een andere kenner uit voor een toelichting. Lunch op een mooie locatie is inbegrepen.

Zondag 28 juli 2019: Zuidelijke route

Zuidelijk Flevoland is wat later tot stand gekomen, toen de nadruk verschoof van louter agrarisch naar ook bewoonbaar en natuurlijk land. Deze tour voert langs een van de belangrijkste gemalen die de polder heeft leeggepompt, een van de grootste bossen van Nederland en langs vier kunstwerken. Via de Land Art kwam uiteindelijk ook de cultuur in de polder.

We bezoeken onder meer: Aardzee van Piet Slegers, Horsterwold, Sea Level van Richard Serra, gemaal De Blocq van Kuffeler, Polderland Garden of Love and Fire van Daniel Libeskind, De Groene Kathedraal van Marinus Boezem.

  • Datum: 28 juli 2019
  • Tijd: 10.00-17.00 uur
  • Prijs: € 49,50 per persoon
  • Informatie: www.landartflevoland.nl
  • Contact: communicatie@landartflevoland.nl

Volledig programma en opstappunten worden binnenkort gepubliceerd.

Foto: Marinus Boezem, De Groene Kathedraal, 1996, foto: Gert Schutte.