Specials

Land Art Tour: Zuidelijke Route

Tour

Land Art Flevoland Tour 28 juli

In Flevoland zijn monumentale landschapskunstwerken te vinden van wereldberoemde kunstenaars als Robert Morris, Richard Serra en Daniel Libeskind. Stichting Land Art Flevoland organiseert dit jaar vijf bustours langs deze kunstwerken en het bijzondere erfgoed van Flevoland. Elke tour heeft een ander onderwerp of gebied en we nodigen steeds een andere kenner uit voor een toelichting. Lunch op een mooie locatie is inbegrepen.

Zondag 28 juli 2019: Zuidelijke route

Zuidelijk Flevoland is wat later tot stand gekomen, toen de nadruk verschoof van louter agrarisch naar ook bewoonbaar en natuurlijk land. Deze tour voert langs het belangrijkste gemaal dat de polder heeft leeggepompt, een van de grootste bossen van Nederland waar een boswachter van Staatsbosbeheer een verhaal houdt, en vier landschapskunstwerken. Via de Land Art kwam uiteindelijk ook de cultuur in de polder.

We bezoeken: Aardzee van Piet Slegers, Horsterwold, Sea Level van Richard Serra, gemaal De Blocq van Kuffeler, Polderland Garden of Love and Fire van Daniel Libeskind, De Groene Kathedraal van Marinus Boezem.

Zie ook www.landartflevoland.nl voor meer informatie

Foto: Marinus Boezem, De Groene Kathedraal, 1996, foto: Gert Schutte.