Expo

SMIB expo

SMIB WORLDWIDE

SMIB WORLDWIDE (Ray Fuego, GRGY, Tads Thots, GHQST, Dess Finesse, FosaYG, Loopey, Tirino Yspol, KC en Yung Nnelg) is een platform gecreëerd door een creatief collectief uit de Bims. Het is eigenlijk meer dan een platform, het is een familie die samen een eigen universum creëert. Deze beweging, die begon bij een klein groepje jongens uit Amsterdam Zuidoost, is inmiddels uitgegroeid tot een ware community en kent qua creativiteit geen grenzen. Naast de muziek, die zij uitbrengen vanuit eigen beheer, en hun gedeelde kledingzaak met Bonne Suits en TheNewOriginals op de Zeedijk, geven ze met laatstgenoemde jaarlijks hun eigen festival, het SMIB x TNO Fest.

Het collectief bestaat uit een tiental jonge kunstenaars waarbij zelfexpressie voorop staat. Of het nu om mode, kunst, film, events of muziek gaat, ze geven overal hun eigen draai aan. SMIB is in korte tijd uitgegroeid tot een open en multidisciplinaire community die qua creativiteit geen grenzen kent.

Neem een kijkje in de wereld van SMIB. Er is niet alleen werk van de heren zelf te zien, maar ook van kunstenaars die hen inspireren. Net als het collectief is de tentoonstelling een work in progress. Gedurende zeven weken zullen de creatieven van SMIB en de door hun gekozen kunstenaars constant werken aan de invulling van de ruimte. Tijdens de opening van de expo is de eerste etage gevuld met kunst. Twee weken later zullen er twee extra etages worden toegevoegd en weer twee weken later nog een derde etage. Met SMIB WORLD legt KAF een tijdsgeest vast die laat zien dat deze jongeren de stem van een nieuwe generatie zijn, waarin talent en niet opleidingsniveau voorop staat, met invloed op jong en oud.

Vanaf 28 oktober kunnen bezoekers in KAF voor €7,50 een ‘sleutel’ kopen die tot en met 15 december toegang geeft tot SMIB WORLD.