Land Art Tours 2018

Tijdens de aanleg van de Flevopolder besloten de ingenieurs en planologen de gelegenheid te baat te nemen en een aantal grote kunstwerken te realiseren. Ze richtten zich daarbij op een kunstvorm die tot hun verbeelding sprak: Land Art. In de Verenigde Staten was deze stroming in de jaren zeventig populair en waaide via tentoonstellingen als Sonsbeek Buiten de Perken (1971) in Arnhem over naar Nederland.
Het resultaat is een unieke collectie van zeven landschapskunstwerken die je in één dag kunt bezoeken.
 
Ga mee met de Dagtocht Land Art en bezoek alle zeven Flevolandse landschapskunstwerken. We bezoeken de werken Polderland Garden of Love and Fire (1997) van Daniel Libeskind, Exposure (2010) van Antony Gormley, Observatorium (1977) van Robert Morris, PIER+HORIZON (2016) van Paul de Kort, Aardzee (1982) van Piet Slegers, Sea Level (1996) van Richard Serra en De Groene Kathedraal (1996) van Marinus Boezem. Ondertussen vertelt de gids alles over het ontstaan van de kunststroming Land Art, hoe deze vorm in de jaren zeventig vanuit de Verenigde Staten overwaaide naar Nederland, waarom deze monumentale werken juist in Flevoland zijn gerealiseerd, en waarom de werken en de gehele collectie uniek zijn in de wereld. De Flevolandse Land Art is daarnaast verweven met de ontstaansgeschiedenis van Flevoland, waardoor ook de realisatie van de polder aan bod komt tijdens de tour.
 
Stichting Land Art Flevoland organiseert deze tocht op elke laatste zondag in de maanden mei t/m september. De tour vertrekt om 10.00 uur vanuit het KAF in Almere, en eindigt daar weer rond 18.00 uur. De kosten van deze dagtocht bedragen € 49,50 inclusief vervoer per bus, gids, koffie, thee en luxe lunchpakket.
 
Groepskorting:
Groepen van 10 bezoekers of meer krijgen korting op de prijs voor de dagtocht en krijgen 2 toegangskaarten voor de prijs van 1. Wil je gebruik maken van deze korting? Neem dan telefonisch contact op met de ticketshop van KAF via 036 84 55 555. Voorwaarde is dat u alle namen van de groep tegelijk doorgeeft aan de medewerker van KAF.
 
De data voor de dagtochten van 2018 zijn zondag 27 mei, zondag 24 juni, zondag 29 juli, zondag 26 augustus en zondag 30 september.
 
Wil je liever een privé-dagtocht of wil je een tocht organiseren voor collega's, vrienden of andere groepen? Neem dan contact op met Stichting Land Art Flevoland voor meer informatie over tours op maat via marie-josee@landartflevoland.nl
 

 

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Land Art.