KAF College met Jonas Lindstroem

Talkshow met inspirerende helden

Sef en Faberyayo gaan in gesprek met de meest inspirerende personen uit de industrie om hen te vragen naar het hoe en waarom. Niemand minder dan Jonas Lindstroem zit bij ze op de bank maar ook bekende fotografen en andere experts schuiven aan. Een unieke, live talkshow in een sfeervolle setting en een once in a lifetime opportunity om jouw helden in Ally te horen spreken.

JONAS LINDSTROEM
Jonas Lindstroem (1988, Duitsland) is een veel gevraagd fotograaf en art director en mag Hérmes, Calvin Klein, Kenzo en Fendi tot zijn klantenkring rekenen. Ook regisseerde hij de veel besproken clip Elements van Kendrick Lamar. Lindstroem is gefascineerd door onze constante onderwerping aan verschillende stemmen. Zijn installatie Truth or Dare (in OVERDAAD te zien) is tweeledig: een video- en fotoserie. Zijn werk, geïnspireerd door beelden uit de fotojournalistiek, virale YouTube video's en Instagram snapshots, houdt de kijker een spiegel voor.

SEF & FABERYAYO
Faberyayo kennen we van het raptrio De Jeugd van Tegenwoordig en popgroep Lele. Hij schrijft columns en verhalen voor diverse kranten en tijdschriften én debuteerde in 2013 ook nog als auteur. Alsof het allemaal nog niet genoeg is, presenteert hij samen met Sef de podcast Yous & Yay voor de VPRO. Maandelijks spreken Sef & Faberyayo dan hééééél lang met een interessant persoon. Sef kennen we van Flinke Namen en van zijn muzikale solocarrière. Naast muziek houdt Sef zich ook bezig als grafisch ontwerper en regisseur. De meeste van zijn eigen platenhoezen en videoclips maakte hij zelf.

Op vrijdag 25 mei presenteren Sef en Faberyayo het KAF College waarin ze lange, interessante gesprekken voeren met nog interessantere gasten.

WILLEM POPELIER
Het werk van Willem Popelier is te bewonderen in onze huidige expo. In Showroom laat hij zien hoeveel foto's er op showroommodellen van computers met webcams worden achtergelaten. Op één computer vond Popelier bijna 100 foto's gemaakt door twee meisjes. Door de naamketting van één van de meisjes vond hij ze terug op sociale netwerken en kreeg hij toegang tot de tweets van één van de meisjes, maar hij kon ook haar huisadres achterhalen en zelfs haar schoolrapport. Van al het gevonden materiaal stelde hij de tentoonstelling Showroom Girls samen. Naast Showroom en Showroom Girls is ook het werk Selfie Guide te zien. In dit werk geeft Willem 66 tips voor dé ultieme selfie.

Willem is geïntegreerd door de manier waarop fotografie een identiteit kan weergeven en vooral ook welke effecten dat heeft op de huidige maatschappij.

ELZA JO VAN REENEN
Elza Jo van Reenen is een gevestigd fotograaf en werkt voor de meest toffe merken verrrr van de Nederlandse grens vandaan. Ze staat bekend om haar eclectische manier van fotograferen en haar unieke en fierce stijl. De afgelopen drie jaar focuste Elza zich op haar werk als documentairemaakster. Resultaat: een rauw maar intiem portret over Jolene. Een jonge moeder, stripclub-barvrouw, hardcore Ajaxcied en afgestudeerd psychologiestudent.