Expo

KINDER KAF'E

Speciaal voor de kids!

Een plek waar je naar toe kunt als ouder om een lekker kopje koffie te drinken, terwijl de allerkleinsten zich vermaken in de speelhoek. Hierna kan je in alle rust de tentoonstelling House of Arts bezoeken. Terwijl je kinderen naar de film vertoning en filmsterren-workshop van ‘Debiel’ gaan. Je kan er natuurlijk als ouder ook voor kiezen om samen met je kids de voorstelling HOUSE OF ARTS te bezoeken. Hiervoor hebben wij een speciaal kinder paspoort.

Programma
Debielstart 15.00 uur
Debiel gaat over het verstandelijk gehandicapte meisje Yildiz dat achter de schermen terecht komt van een modeshow. Die dag gaat haar grootste wens in vervulling. Debiel is het regiedebuut van de Rotterdamse actrice Dewi Reijs. Naast haar toneelwerkzaamheden bij onder andere Toneelgroep Amsterdam speelde ze rollen in onder andere Shouf Shouf de serie, Flikken Maastricht, A’dam-E.V.A. en Een echte Vermeer. De film werd geselecteerd voor de Short Film Corner in Cannes en verschillende internationale festivals.

Filmsterrenworkshop
Na de film start de Filmsterrenworkshop, geschikt voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Tijdens de workshop leer je hoe je op een podium moet staan als een echte acteur. Ook wordt er gesproken over hoe je kunt omgaan met en anders denken over mensen uit je omgeving die 'anders' zijn.


Tijdens de workshop, die ongeveer een uur duurt, kunnen de ouders in de citylounge een kopje koffie drinken of de tentoonstelling House of Arts bezoeken. Om ongeveer 15:30 uur worden zij weer naar de zaal geroepen voor de presentaties van de workshop.

Kinder Paspoort
Speciaal voor kinderen in de leeftijdsgroep 8 t/m 12 jaar ontwikkelde KAF het kinder-PASPOORT. Het paspoort biedt de kids toegang tot de tentoonstelling en laat ze op een speelse/interactieve manier kennismaken met kunst.

EDUCATIE-ruimte
De educatieruimte is omgebouwd tot atelier. Hier kun je zelf aan de slag. Zo kun je net als Studio Makkink& Bey dagelijkse producten omtoveren tot nieuwe objecten.

Citylounge
In de Citylounge is een gezellige speelhoek ingericht én biedt de Citylounge die dag een snackbox met chips, kleurplaat, kleurpotloden en fristi. Ook zijn er heerlijke verse broodjes….kroket!