Expo

House of Arts: Spoken Word

Spoken word-middag in samenwerking met Woorden Worden Zinnen

Wat is er nou mooier dan een kunstenaar die reageert op een kunstwerk?
Voor deze bijzondere middag worden zes woordkunstenaars gekoppeld aan zes van te voren gekozen kunstwerken. We dagen ze uit hun eigen interpretatie te geven aan het gekozen kunstwerk en hier een mooi stuk van te maken. Verwacht proza, poëzie, muziek, storytelling, kleinkunst, rap… you name it! En dat alles in een inspirerende omgeving.

Met een ticket voor deze middag krijg je ook toegang tot de expositie ‘House of Arts’!


Over de kunstenaars...

Ray
Een spoken word artiest die schrijft vanuit gevoel en met een kritische blik op de dingen die om hem heen gebeuren. Hij probeert een eyeopener te zijn voor de luisterende individu. Eenheid en het dichten van de kloven in de maatschappij komen vaak terug in zijn woordkunst. De teksten die hij schrijft vloeien op een rode lijn maar toucheren net niet de verkeerde kant van de grens.

Nisha Anja
Anj is een singer-songwriter en spoken word artiest. Haar teksten reflecteren de verschillende episodes in haar leven, omgeving en cultuur. "I got a sensitive side, but I'm a rebel in disguise" - de waarheid, anders, rauw en verpakt in cadeaupapier.

Met dans als achtergrond, treedt zij sinds 1,5 jaar meer naar buiten als vocal performer. Ze heeft o.a. gestaan bij House of poets, Poetry lounge, Pagina groots en Roots en Routes. Momenteel neemt zij deel aan Poetry Circle 010.

L-Deep
L-Deep rapt al een tijd en is 5 jaar geleden begonnen met spoken word/poetry slam. De Albanese Amsterdammer heeft vooral naam gemaakt als battlerapper bij het platform 'Punchout Battles'. In 2010 begon hij zich steeds meer bezig te houden met spoken word en dat resulteerde in vele optredens op verschillende podia in Nederland. Hij stond al o.a. bij Woorden Woorden Zinnen, Late Night Poetry, Paginagroots, Spraakuhloos, Mensen Zeggen Dingen en Sunday in the Village. L-Deep was in september 2015 huisdichter bij het programma CritiX op FunX. Tevens geeft hij sinds kort elke maandagavond workshops aan vluchtelingen in het AZC te Utrecht. L-Deep was tijdens het EK 2016 op de NOS te zien als analist van de wedstrijden van Albanië, waarna hij de avonden afsloot met een spoken word-stuk. L-Deep staat vooral bekend om zijn woordspelingen en gevoel voor improvisatie.

Sander de Coninck
“ De nacht van 4 april 2016 had ik de drang om te schrijven en kwam mijn eerste gedicht er in één pennenstreep uit, “je eigen realiteit”. Toen ik deze de volgende ochtend gedeeld had op social media en ik zoveel mooie, geweldige reacties kreeg, motiveerde dit me om meer te gaan schrijven. Op een ochtend diezelfde week in de wachtkamer bij de tandarts schreef ik een gedicht geïnspireerd door een kop van een artikel wat ik las in een blad wat er lag. Toen deze af was, was ik klaar om deze voor te gaan dragen voor de mensen in de wachtkamer…..op het moment dat ik wilde gaan staan om dit te gaan doen, kwam de assistente de kamer binnen : “ Sander de Coninck?” Het was niet het moment. Dat moment is 30 april 2017. Waar woorden zinnen worden."


LouLou Elisabettie
Loulou is opgegroeid tussen de vleugel van haar moeder en de contrabas van haar vader. Ze uit zich het liefst op muzikale wijze en gaat aldus jammend en freestylend door het leven.
In 2015 is ze spoken-word gaan schrijven en eigen nummers gaan componeren. Kenmerkend is haar ritmische jazzy gitaarspel in combinatie met beat-box en haar soulvolle stem. Met haar loopstation maakt ze sferische composities die je mee nemen naar een ongekende wereld. Haar improvisatie vermogen is verrassend. Loulou laat zich inspireren door Bobby Mcferrin en Erykah Badu.

Ze heeft gestaan op het bevrijdingsfestival. Ook trad ze eerder solo op in Simplon, Grand Theatre, Noorderzon, het Dolhuis in Dordrecht en De Parade te Amsterdam.


Yahmani Blackman
Als tiener heeft ze in verschillende voorstellingen van Jeugdtheaterschool Zuidoost gespeeld en daarna rolde ze in verschillende producties van andere theaters zoals de Engelenbak. Ook begon ze steeds meer zelfgeschreven stukken te performen en presenteerde ze op verschillende festivals(Afrovibes, BlackMagicWoman, Bijlmer Boekt, GoGoGo). Vorig jaar heeft ze haar eerste kindervoorstelling gemaakt met veertig kinderen in het BijlmerParktheater voor het kinderboekenfestival oktober 2014!

Yahmani Blackman een expressieve re-actrice; een performer die reageert op elke situatie binnen en buiten de creatieve context. Naast acteren en theatermaken studeert ze ook nog aan de Amsterdamse Hoge school voor de kunsten.

Sandy Bosmans
Ik schrijf om mooie gedachtes later terug te kunnen lezen, bewaren en soms te delen.
Dit gaat vaak over mijn kijk op het leven en de liefde.
Schrijven doe ik overal maar vooral ook overal op. Op een smartphone, in notebooks, losse blaadjes en op schoolboeken.
Iedereen die echt voor zijn of haar passie durft te gaan zie ik als helden en heldinnen.


Mr. Winter (DJ)
Mr. Winter is een doorgewinterde DJ en barber in de making die uiteenlopende muziekstijlen op een verrassende manier kan combineren. Hij is beïnvloedt door mensen, zowel kunst en dit is dan ook in zijn muziekselectie en draaistijl terug te horen.

Mr. Winter start zijn loopbaan vanuit passie voor muziek in 2006 als student van het SAE instituut in Rotterdam.
Mr. Winter treedt nationaal en internationaal op en brengt afhankelijk van het concept zijn expertise op het gebied van muziek ten gehoren.
Als beatlover pur sang heeft Mr. Winter een brede muzieksmaak en brengt deze na kritische selectie op gecontroleerde wijze over op zijn publiek. Zijn connectie met het publiek levert hem verrassende optredens en samenwerkingen op.