Over KAF EXPO

KAF is momenteel gesloten, bekijk voor meer informatie onze homepage.

Almere is de jongste architectuurstad van Nederland en daar zijn we trots op! KAF EXPO organiseert daarom bijzondere projecten over onder andere architectuur, stedenbouw en landschap. Met inspirerende presentaties, exposities en excursies werpen en delen we vanuit KAF EXPO een nieuwe blik op de stad.

De volgende projecten kun je aankomend jaar van KAF EXPO verwachten:

STAD VAN LEGO®

Heb jij je stad al eens goed bekeken, want Almere is bijzonder en uniek in zijn architectuur. Het is de jongste architectuurstad van Nederland en daar zijn wij trots op. Zó trots dat we je hem willen laten zien in LEGO®! We vroegen één van de 13 Lego Certified Professionals (Dirk Denoyelle) ter wereld om een unieke stadsmaquette te bouwen. Nooit eerder in de geschiedenis van LEGO werd een stad uit LEGO-steentjes nagebouwd. Tot nu! De gehele stadsmaquette is af en gratis te bezoeken in Kunstlinie Almere Flevoland. Spot de Almeerse landmarks, herken gebouwen uit jouw wijk en natuurlijk de overbekende skyline van Almere.

ARCHITECTUUR STUDIO

Ontdek LEGO als nooit tevoren. KAF Expo opent tegelijkertijd met Stad van LEGO als eerste in de wereld een Architectuur Studio waar iedereen in een van de workshops zelf aan de slag kunnen met LEGO Architecture®. Ben je fan, bewonderaar of professional, het maakt niet uit: je ontdekt je talent in onze studio!

TOURS

Wil je je eigen stad ook van binnen en van buiten leren kennen? Of wil je Almere vanaf het water beleven? Ga dan mee met een van onze inspirerende rondleidingen door de stad. We voeren je langs onze wereldberoemde architectuur, langs zelfbouwprojecten en Tiny Houses, door natuur en polder. Fietsend, varend of lopend. Onverwachte verhalen, geschiedenissen, dromen en ambities passeren de revue. Oftewel, voor ieder wat wils!

Verder ook van KAF EXPO:

Tiny Housing
Dag van de Architectuur
KiDD Excursie
Dak van KAF
Iconen van Almere