Landart in Flevoland

VOLGENDE KAF EXPO BEKEND: ONCE MORE, WITH FEELING
Vanaf 3 september t/m 7 januari 2018 in KAF

In de polders van Flevoland zijn de afgelopen veertig jaar zeven grote landschapskunstwerken gemaakt door bekende internationale kunstenaars. Nergens op aarde vind je zoveel landschapskunst bijelkaar als in Flevoland.

Ooit afgevraagd wanneer dit is begonnen? En wie dit heeft gemaakt?
Ontdek het in 'Once more, with feeling'! Geïnspireerd door de werken van toen, hebben zeven nieuwe kunstenaars hier een reactie op gemaakt.

In 'Once more, with feeling' in KAF Expo komen de zeven landschapskunstwerken én deze nieuwe kunstwerken samen. Kom en vier met ons de Land Art in Flevoland! De tentoonstelling is een ode aan het mooie maar soms ook bizarre Flevoland en tegelijkertijd een uitnodiging om zelf iets tofs te doen bij de Land Art locaties.

Once more, with feeling
Een sociaal perspectief op 40 jaar Land Art in Flevoland

Looptijd: 5 september 2017 t/m 7 januari 2018

Locatie: KAF Expo, Esplanade 10, 1315 TA Almere Stad

Toegang: € 5,-

Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 21.00 uur, zondag van 10.00 tot 17.00 uur

Met dank aan: Fonds 21 en BeamSystems

Volg KAF EXPO en Landart ook op:

Facebook: @kafexpo en @landartflevoland
Twitter: @kaf036 en @landartflevo
Instagram: @kaf036 en @landartflevoland

De kaartverkoop start binnenkort; hou de site of onze social media-kanalen hiervoor in de gaten!

OVER LAND ART

In de polder van Flevoland zijn vanaf 1977 zeven grootschalige landschapskunstwerken gerealiseerd van internationale kunstenaars. De zeven kunstwerken zijn in één dag te bezoeken – met eigen vervoer of tijdens georganiseerde excursies.

Klik hier voor meer informatie

Tijdens de aanleg van de Flevopolder besloten de ingenieurs en planologen de gelegenheid te baat te nemen en een aantal grote kunstwerken te realiseren. Ze richtten zich daarbij op een kunstvorm die tot hun verbeelding sprak: Land Art. In de Verenigde Staten was deze stroming in de jaren zeventig populair en waaide via tentoonstellingen als Sonsbeek Buiten de Perken (1971) in Arnhem over naar Nederland.

Het resultaat is een collectie van zeven landschapskunstwerken van kunstenaars Robert Morris, Piet Slegers, Richard Serra, Marinus Boezem, Daniel Libeskind, Antony Gormley en Paul de Kort. En een situatie die uniek is in de wereld: zeven landschapskunstwerken die je in één dag kunt bezoeken.

LAND ART TOURS

Stichting Land Art Flevoland brengt de bijzondere Land Art werken onder de aandacht van een breed publiek. Met het programma Land Art Live worden jonge kunstenaars uitgenodigd om voor de bestaande plekken een performance of film te maken. Verder worden regelmatig tours georganiseerd. Bekijk hier het aanbod.

Wil je zelf de landschapskunst bezoeken? Kijk op onze pagina met route-informatie en maak je eigen tour met behulp van Google Maps.


Geef je op voor onze nieuwsbrief via info@landartflevoland.nl of volg ons op Facebook: www.facebook.com/landartflevoland.