Landart

OVER LAND ART

In de polder van Flevoland zijn vanaf 1977 zeven grootschalige landschapskunstwerken gerealiseerd van internationale kunstenaars. De zeven kunstwerken zijn in één dag te bezoeken – met eigen vervoer of tijdens georganiseerde excursies.

Klik hier voor meer informatie

Tijdens de aanleg van de Flevopolder besloten de ingenieurs en planologen de gelegenheid te baat te nemen en een aantal grote kunstwerken te realiseren. Ze richtten zich daarbij op een kunstvorm die tot hun verbeelding sprak: Land Art. In de Verenigde Staten was deze stroming in de jaren zeventig populair en waaide via tentoonstellingen als Sonsbeek Buiten de Perken (1971) in Arnhem over naar Nederland.

Het resultaat is een collectie van zeven landschapskunstwerken van kunstenaars Robert Morris, Piet Slegers, Richard Serra, Marinus Boezem, Daniel Libeskind, Antony Gormley en Paul de Kort. En een situatie die uniek is in de wereld: zeven landschapskunstwerken die je in één dag kunt bezoeken.

LAND ART TOURS

Stichting Land Art Flevoland brengt de bijzondere Land Art werken onder de aandacht van een breed publiek. Met het programma Land Art Live worden jonge kunstenaars uitgenodigd om voor de bestaande plekken een performance of film te maken. Verder worden regelmatig tours georganiseerd. Bekijk hier het aanbod.

Wil je zelf de landschapskunst bezoeken? Kijk op onze pagina met route-informatie en maak je eigen tour met behulp van Google Maps.


Geef je op voor onze nieuwsbrief via info@landartflevoland.nl of volg ons op Facebook: www.facebook.com/landartflevoland.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Land Art.