Word lid van Kunstlinie Klimaat Community

Vrijwel dagelijks worden we geconfronteerd met allerlei nieuws omtrent de klimaatcrisis. Van overstromingen in Bangladesh tot stakingen van boeren die het niet eens zijn met de stikstofmaatregelen uit het klimaatakkoord. Zoveel nieuws, dat we het ons bij Kunstlinie Almere Flevoland goed kunnen voorstellen dat het je af en toe begint te duizelen. Daarom gaan we je helpen met het vormen van je eigen klimaatkoers!

 Van 25 januari t/m 10 mei 2020 presenteren in de tentoonstelling Hoogtij(d) het werk van kunstenaar en journalist Kadir van Lohuizen, onder meer bekend van de documentaire-reeks ‘Na ons de zondvloed’ bij de NTR. Met behulp van de indrukwekkende beelden van Van Lohuizen geven we je meer inzicht in hoe de klimaatcrisis wereldwijd op dit moment al om zich heen grijpt, en met welke toekomstscenario’s we rekening moeten houden. 

Kunstlinie Klimaat Community
Bij deze tentoonstelling richten we ons eigen ‘Kunstlinie Klimaat Community’ (KKC) op. Kun jij inmiddels ook geen chocola meer maken van de stroom aan informatie: bestaat de crisis überhaupt wel? Wordt klimaatverandering door ons veroorzaakt? Welke verantwoordelijkheid hebben wij hierin? Wat kunnen/moeten wij doen om dit te veranderen? Zou je graag meer grip op dit onderwerp willen krijgen en je eigen klimaatkoers willen uitstippelen? Dan zoeken we jou! We zoeken acht enthousiaste Almeerders die zich hier in herkennen. Je achtergrond, leeftijd of opleiding vinden we onbelangrijk.

5 redenen om deel te nemen aan de KKC

  1. Je krijgt naast een persoonlijke rondleiding door de tentoonstelling 8 gevarieerde sessies door kenners/ondernemers/wetenschappers waarin we je kennis over dit complexe onderwerp bijspijkeren. Zes daarvan zijn uitsluitend voor de KKC, twee kunnen ook bezocht worden door andere geïnteresseerden.
  2. Door de kleine community van 8 leden, krijg je informatie op maat. Geen abstracte lezingen dus, maar interactieve bijeenkomsten die relevant zijn voor jouw dagelijks leven.
  3. Vooraanstaand socioloog, schrijver en klimaat-expert Ruben Jacobs coacht het hele proces en helpt je met het beantwoorden van je persoonlijke klimaatvragen. 
  4. Je ontmoet stadsgenoten die je mogelijk anders niet was tegengekomen en gaat deze reis samen met elkaar maken.
  5. Uiteindelijk stel je met de hulp van de groep en de coach je eigen klimaatplan op, die je kunt toepassen om verbeteringen aan te brengen in je dagelijks leven. Hoe groot of klein die verbeteringen ook zijn: de KKC steunt je!

Wat vragen we van jou?

  • Je tijd; we organiseren acht exclusieve sessies voor je (data worden z.s.m bekend gemaakt), waarvan we verwachten dat je deze in principe allen zult bijwonen. Een keertje verzuimen kan natuurlijk gebeuren, maar we gaan graag een serieuze verbintenis met je aan.
  • Je inzet; behalve je aanwezigheid, vinden we het fijn als je actief deelneemt. Snap je bijvoorbeeld iets niet of wil je meer informatie? Spreek het uit; zo halen we met jou het meeste uit dit project;
  • De sessies zullen allen plaatsvinden in Almere, maar zijn soms wel op een andere locatie dan Kunstlinie. Deelname aan het project is gratis, maar we vragen je wel je eigen vervoer te regelen naar de diverse locaties;
  • Het idee van de KKC is dat we niet alleen elkaar helpen met het bepalen van een koers in de klimaatcrisis, maar ook dat we hiermee anderen inspireren zich ook in de materie te verdiepen en hun eigen klimaatplan op te stellen. We hopen dus dat je anderen met je enthousiasme wilt aansteken. Net als het klimaatplan op de manier die bij jou past; of dat nu op de thee bij je moeder, op social media, in de rij bij de groenteboer of in de kappersstoel is.

Ga jij het experiment met ons aan?
Schrijf je dan voor 1 februari 2020 in!

INSCHRIJFFORMULIER KUNSTLINIE KLIMAAT COMMUNITY