Bestel je tickets

Binnenkort te zien in KAF: Hoogtij(d)

De expositie Hoogtij(d) brengt het stijgende waterpeil over de hele wereld en de gevolgen hiervan in beeld. Tijdens de expositie zie je indrukwekkende beelden van journalist en kunstenaar Kadir van Lohuizen. De foto's en films geven een kraakhelder beeld van de klimaatcrisis en de noodzaak om in actie te komen. 

De expositie is opgezet in samenwerking met Het Scheepvaart Museum. Om de klimaatcrisis bespreekbaar en inzichtelijk te maken hebben KAF en Het Scheepvaart Museum de handen in een geslagen. Hoogtij(d) in KAF is gelijktijdig te zien met de tentoonstellingen Strijd om het IJs en Rijzend Water in het Amsterdamse museum. Dankzij deze bijzondere samenwerking geeft een bezoek aan beide locaties samen een zeer compleet overzicht in de huidige situatie en toekomst van de klimaatcrisis. 

Over Kadir van Lohuizen
Kadir van Lohuizen (1963) is fotojournalist en meervoudig winnaar van World Press Photo-prijzen en van de Zilveren Camera. Politieke en maatschappelijke thema’s staan centraal in zijn werk. Hij publiceert onder andere in de New York Times, Washington Post, Time, Paris Match, Stern en andere bladen. Recent zond de NPO zijn vierdelige documentaireserie Na ons de zondvloed uit. Hoewel de beelden van Kadir van Lohuizen in eerste instantie ook de pracht en kracht van Moeder Natuur weergeven, is de urgentie die onmiddellijk voelbaar is niet te ontkennen. Hoogtijd dat we de wereldwijde en onomkeerbare gevolgen van de stijgende zeespiegel belichten en de klimaatcrisis bespreekbaar maken.

Waterstad Almere onder NAP
Het is nu nog relatief makkelijk voor de gemiddelde Nederlander om de kop in het zand te steken over de onomkeerbaarheid van de situatie. Zelfs in een waterstad als het ruim onder NAP-gelegen Almere, waar de kwetsbare relatie tussen mens en water dagelijkse realiteit zijn. Het is volgens Van Lohuizen niet de vraag of, maar wanneer het komt, in Nederland als ook in Almere.

KAF daagt je uit de confrontatie aan te gaan en bewust je koers te bepalen voor nu en de toekomst. De expositie is vanaf 25 januari te zien in KAF.  

>> BESTEL HIER JE TICKETS

Hoogtij(d) Podcast
Radio- en podcastmaker Maarten Westerveen ging voor onze tentoonstelling ‘Hoogtij(d)’ in gesprek met mensen die op hun eigen wijze in actie komen om hun mening over de klimaatcrisis kenbaar te maken. U kunt hun persoonlijke verhalen hier nog eens terugluisteren.

Toegangsprijzen
Regulier: € 7,50
Gereduceerd tarief: (65+, CJP, Studentenkaart, Leden Nieuwe Bibliotheek): € 5,00
Gratis toegang: Kinderen t/m 18 jaar, Museumkaarthouders, Almere Centrum klantenkaart, BGL VIP-kaart, ICOM 

  
Openingstijden
Maandag:     gesloten
Dinsdag:      gesloten
Woensdag:   12.00-17.00
Donderdag:  12.00-17.00
Vrijdag:        12.00-17.00
Zaterdag:     12.00-17.00
Zondag:       12.00-17.00

 

KAF EXPO nieuwsbrief
Wil je als eerste op de hoogte zijn van al het nieuws over Hoogtij(d) en andere Exposities binnen KAF? Schrijf je dan nu in via deze link INSCHRIJVEN

Hoogtij(d), kom zelf in actie!
Laat zien dat het tijd is om in actie te komen. Download de Hoogtij(d) protest poster, plaats de poster op social media met #hoogtijd en maak kans op 2 tickets voor de officiële opening van de tentoonstelling op vrijdag 24 januari. 

DOWNLOAD HIER JOUW PROTEST POSTER