Architectuur

In elke leerling schuilt een architect! Wie is er niet groot geworden met de bouwhoek, LEGO® en Minecraft? Jouw leerlingen zijn er vast ook gek op. Wat zij zich misschien niet realiseren is dat Almere geheel op de tekentafel is ontstaan. Elke huis, elke brug, elk voetbalveld, elke winkelstraat is vooraf door planologen, architecten en stedenbouwkundigen bedacht. Zelfs de bossen, duinen en stranden zijn ingetekend!

In Kunstlinie Almere Flevoland zetten wij Almere, dé jongste stad en dé architectuurproeftuin van Nederland, in de spotlights. Door hen zelf lekker te laten bouwen: met onze voorraad van ruim 200.000 LEGO-steentjes laten wij jouw leerlingen graag de architect in zichzelf ontdekken.

We leren ze verschillende constructiemethoden, van rond tot vierkant en alles wat hiervan is afgeleid. Onze leidraad lenen we van Albert Einstein, die zei dat spelend leren de beste onderzoeksmethode is.

Almere in LEGO nagebouwd
Natuurlijk breng jij met jouw leerlingen ook een bezoek aan onze stadsmaquette. Professioneel LEGO-bouwer Dirk Denoyelle heeft onze hele stad nagebouwd met duizenden witte LEGO-stenen. Deze - in de wereld - unieke maquette is gemaakt voor Kunstlinie Almere Flevoland.

Onze educatieworkshops zijn de leukste manier om architectuurstad Almere én de LEGO-master in jezelf en in jouw klas te ontdekken. We hebben nog een primeurtje voor je: dit najaar komen de LEGO-masters uit het populaire RTL-programma een demonstratie geven in Kunstlinie.

OP SAFARI IN KUNSTLINIE
PO (groep 6 t/m 8)


Jouw leerlingen lopen rond en door ons gebouw. Na deze ontdekkingstocht gaan ze zelf aan de tekentafel zitten.

 

ALMERE, ARCHITECTUURSTAD
PO (groep 5 t/m 8), VO (brugklas)


Almere nagebouwd met duizenden witte LEGO-steentjes: na onze unieke stadsmaquette bekeken te hebben, gaan jouw leerlingen zelf aan de slag als architect..
MEER INFO + RESERVEREN
 
 

ALMERE CENTRUM: KIJK OMHOOG, SAMMY
PO (groep 6 t/m 8), VO (brugklas)


Ga met jouw leerlingen op architectuursafari door hun eigen (winkel)stad.
MEER INFO + RESERVEREN
 

SKYLINE SCHETSEN
PO (groep 6 t/m 8), VO (brugklas)


Onder leiding van een echte kunstenaar leren ze hoe ze gebouwen het beste op papier kunnen zetten. Het grootste voordeel: gebouwen bewegen niet!
MEER INFO + RESERVEREN
 
 

FLORIADE IN LEGO
PO (vanaf groep 5), VO (brugklas), MBO


Komen jullie meebouwen aan de nieuwste woonwijk van jullie stad: de Floriade?
MEER INFO + RESERVEREN
 
 

ALL YOU CAN PLAY
PO, VO, MBO, HBO, BSO


We sluiten ons bouwjaar 2020 spectaculair af. Met een LEGO-festijn van vijf dagen!
MEER INFO + RESERVEREN