Educatie

Speciaal voor scholieren bieden wij bij elke tentoonstelling een interactief educatieprogramma aan. Deze is beschikbaar voor het primair en voortgezet onderwijs en MBO.

Educatieprogramma Hoogtij(d)
De expositie Hoogtij(d) brengt het stijgende waterpeil over de hele wereld en de gevolgen hiervan in beeld. Tijdens de expositie zie je indrukwekkende beelden van fotojournalist en filmer Kadir van Lohuizen. De beelden geven een kraakhelder beeld van de klimaatcrisis en de noodzaak om in actie te komen. 

Wat kun je verwachten?
Het programma bestaat uit een creatieve workshop met een interactieve rondleiding bij het tentoonstellingsprogramma ‘Hoogtij(d)’. Onder begeleiding van een museumdocent gaan de leerlingen aan de slag met het thema ‘klimaatcrisis’. In de tentoonstelling leren ze op een bewuste

manier naar de kunst te kijken en daagt de museumdocent de leerlingen uit na te denken over hun eigen rol en die van anderen, zoals overheden. Op basis daarvan kunnen ze hun eigen koers in deze complexe materie leren bepalen.

In de aansluitende workshop gaan de leerlingen met het vormgeven van hun standpunt aan het werk. Ze zetten hun gedachten om in een protestposter die wordt ontwikkeld middels het ambacht zeefdruk.

Handig om te weten

  • Te boeken tot en met: 8 mei 2020
  • Tijdsduur: vanaf 1 uur
  • Aantal personen: 15 t/m 30 personen
  • Doelgroep: PO (bovenbouw), VO
  • Beschikbare dagen: ma t/m vr
  • Kosten: vanaf 75 euro – DOWNLOAD de brochure voor een overzicht van de kosten

Reserveren
Vul het reserveringsformulier in of boek dit educatie programma via Collage.