De Architectuurprijs Almere is terug!

Kunstlinie Almere Flevoland (KAF), Stichting Polderblik en gemeente Almere hebben de handen ineengeslagen om de Architectuurprijs Almere opnieuw in te stellen. De laatste Almeerse Architectuurprijs werd in 2012 uitgereikt. Omdat dit door meerdere Almeerders als een gemis werd gezien, is de prijs terug, waarbij we in 2018 terugkijken op de beste architectuur van de afgelopen zes jaar.  Zowel professionals als particulieren kunnen deelnemen met een ontwerp van een gebouw of (semi-)openbaar toegankelijke plek. 

Elke twee jaar worden de tien beste ruimtelijke ontwerpen die in aanmerking komen voor de prijs, in de schijnwerpers gezet. Hiermee krijgen de meest spraakmakende gebouwen en plekken van Almere een platform en daarnaast biedt het continuïteit in een aantrekkelijke ontwikkeling van de stad. De tweejaarlijkse prijs, die bestaat uit een trofee en een geldprijs, wordt op 16 november 2018 feestelijk uitgereikt. Een tentoonstelling van de genomineerden hoort er natuurlijk ook bij.

Pionier
Almere kent een lange traditie in bijzondere architectuur. Zowel in binnen- als buitenland staat de stad bekend als pionier op het gebied van stedenbouw en architectuur. Daarnaast heeft Almere het imago van vernieuwende stad, de stad waar veel kan en veel gebeurt op het gebied van bouwen, vormgeving en wonen. Voorbeelden hiervan zijn het particulier opdrachtgeverschap in het Homeruskwartier, de bijzondere woningen in het duinlandschap in de nieuwe wijk Almere Duin en de duurzame, ecologische en zelfvoorzienende wijk Oosterwold. Een architectuurprijs is dan ook niet weg te denken uit een stad als Almere.

Aanmelden 
Iedereen van wie sinds 2013 een ontwerp is gerealiseerd in Almere kan meedoen. Zowel professionals als niet-professionals. Alle soorten van ruimtelijke projecten kunnen worden ingediend, mits het vanaf 2013 tot nu is gerealiseerd. Daarmee sluit de Architectuurprijs Almere 2018 aan bij de vorige uitreiking in 2012. U kunt zelfs meerdere ontwerpen voordragen voor de prijs. Voor meer informatie en de voorwaarden, ga naar architectuurprijsalmere.nl